Hlavní obsah

Americká plavkyně obvinila bývalého kouče ze zneužívání

Seattle

Po skandálu se sexuálním zneužíváním gymnastek přišla se stejným obviněním v USA bývalá plavkyně Ariana Kukorsová. Někdejší mistryně světa, světová rekordmanka a účastnice olympijských her v Londýně v prohlášení uvedla, že ji od 16 let zneužíval někdejší klubový a později reprezentační kouč Sean Hutchison. Vyšetřovatelé už prohledali jeho dům v Seattlu kvůli případným důkazům. Hutchison tvrzení Kukorsové popřel, obviněn nebyl.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Americká plavkyně Ariana Kukorsová s bronzem z MS 2011 v Šanghaji.

Článek

"Uvědomila jsem si, že takovéhle příběhy jsou příliš důležité, než aby mohly zůstat nenapsány," uvedla osmadvacetiletá plavkyně. Hutchison reagoval prohlášením, že ji nikdy nezneužíval. "Popírám sexuální či romantický vztah s ní, dokud nebyla podle zákona dost stará na to, aby se sama rozhodla," uvedl.

Kukorsová přišla s obviněním krátce poté, co byl odsouzen Larry Nassar, bývalý lékař amerických sportovních gymnastek, včetně čtyřnásobné olympijské vítězky Simone Bilesové. Ve třech případech dostal trest vězení v součtu na stovky let.

Kukorsová byla světovou rekordmankou v polohovém závodu na 200 metrů, v roce 2009 se stala na této trati mistryní světa v dlouhém bazénu. Na olympiádě v Londýně skončila v této disciplíně pátá.

Reklama