Hlavní obsah

Slalomáři vylovili v Troji kompletní sbírku. Deblíři jsou zlatí, Přindiš stříbrný, Prskavec obhájil bronz

Praha
Aktualizováno

Vodní slalomáři Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem se na domácí trati v pražské Troji stali mistry Evropy na deblkanoi. V derniéře této disciplíny na velké akci po jejím vyřazení z olympijského programu obsadila třetí místo další česká posádka Ondřej Karlovský, Jakub Jáně. Mezi domácí dvojice se vklínili Němci Robert Behling s Thomasem Beckerem, šampióni z roku 2015. Kajakář Vít Přindiš se stal vicemistrem Evropy a navázal na stříbrnou medaili z loňského světového šampionátu. Jiří Prskavec získal stejně jako před rokem na ME v Tacenu bronz. České reprezentanty porazil Slovinec Peter Kauzer, který se vrátil na evropský trůn po osmi letech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jonáš Kašpar a Marek Šindler během finálové jízdy na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v kategorii C2M na trojském kanále v Praze.

Článek

Kašpar se Šindlerem i s jedním dotykem branky zvítězili před rovněž jednou penalizovanými německými rivaly o 87 setin sekundy. Získali první zlatou medaili v kariéře, vylepšili loňský bronz a navázali na svého trenéra Ondřeje Štěpánka. Ten v lodi s Jaroslavem Volfem získal tři evropské tituly a ten poslední v roce 2012.

Karlovský s Jáněm jako jediní z desítky finalistů předvedli čistou jízdu.

Tunka a Fišerová vypadli na ME v semifinále

Kauzer s Přindišem zajeli čisté finálové jízdy a slovinský dvojnásobný mistr světa byl o 51 setin sekundy rychlejší. Prskavec sjel umělý kanál v nejlepším čase dne, ale o čtvrtý evropský primát po letech 2013, 2014 a 2016 jej připravil dotek ve dvanácté z 24 branek. S dvousekundovou penalizací prohrál s Kauzerem o 85 setin.

Mistr světa Ondřej Tunka a obhájkyně evropského stříbra kanoistka Tereza Fišerová vypadli na pražském mistrovství Evropy ve vodním slalomu v semifinále. Tunka se musel vracet do jedné z branek a Fišerová dostala dodatečně padesátisekundovou penalizaci za neprojetí branky.

Fišerová se z postupu původně radovala, ale po španělském protestu obdržela penalizaci za špatný průjezd dvacáté branky a klesla na nepostupovou 18. příčku. V semifinále vypadla i šestnáctiletá Gabriela Satková. Mladičká reprezentantka si v první polovině trati vedla dobře, ale pak minula 16. a 17. branku.

ME ve vodním slalomu v Praze
Muži
K1:
1. Kauzer (Slovin.) 91,02 (0 trestných sekund)
2. Přindiš (ČR) -0,51 (0)
3. Prskavec (ČR) -0,85 (2)
...v semifinále 21. Tunka (ČR)
C2:
1. Kašpar, Šindler (ČR) 107,99 (2),
2. Behling, Becker (Něm.) -0,87 (2)
3. Karlovský, J. Jáně (ČR) -1,10 (0)
...v semifinále 15. Koplík, Vrzáň (ČR)
Ženy
C1:
1. Wolffhardtová (Rak.) 119,01 (2)
2. Franklinová (Brit.) -0,57 (2)
3. Apelová (Něm.) -3,38 (0)
...v semifinále 18. Fišerová, 20. G. Satková (obě ČR)
16:05 3xC2 muži, 3xC1 ženy, 3xK1 muži - finále

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.