Hlavní obsah

Jirásek je olympijský pesimista

BRIANCON

Když v Českém olympijském domě v předvečer zahájení prezident Klaus, ministryně Buzková a vedení ČOV tipovali, kolik čeští sportovci získají na XX. ZOH medailí, názory se hodně lišily.

Článek

"Nebudu říkat nějaký tip. Nechci, protože se mi to nelíbí, aby byly sportovci dostáváni pod psychický tlak. Na hry se jako obvykle těším, protože netěšit se, to snad ani nejde. Máme skutečně jeden z nejsilnějších týmů a ještě jsme neměli tak dobře našlápnuto na tolik dobrých umístění," řekl diplomaticky prezident republiky Václav Klaus.

"Šancí máme skutečně několik, na sněhu i na ledě. Doufejme, že se jich co nejvíc promění v medaile. Ale ono hodně záleží na štěstí. Stačí maličkost a jste vítězem nebo naopak poraženým. Nebudu říkat žádný počet, ale budu fandit, aby jich bylo co nejvíc," přidala se rovněž diplomaticky ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Petra Buzková.

"Dosud jsme na zimních olympiádách získali jedna třicet medailí. Čtyři zlaté, jedenáct stříbrných a šestnáct bronzových. Věřím, že k nim další tři přibudou a budou to pro nás velice úspěšné hry. Určitě máme asi nejsilnější tým v historii a byl by hřích, kdyby z toho žádný kov nebyl," zůstal opatrný předseda ČOV Milan Jirásek. "Já znám euroskeptiky a europesimisty, vy jste první olympioskeptik nebo olympiopesimista," kroutil hlavou s úsměvem Klaus.

"Věřím, že na vyhlášení vítězů do Turína pojedeme z Alp šestkrát," nezakrýval optimismus místopředseda ČOV a šéf české mise v Sestriere František Dvořák. "Věřím, že tady v našem domě bude hodně díkůvzdání za medaile," podpořil ho další místopředseda Jiří Zedníček.

Reklama