Hlavní obsah

Olympionik Trejbal měl těžký pád při kombinačním sjezdu

SESTRIERE

Hrůzostrašně vypadajícím pádem skončil pro Filipa Trejbala úterní kombinační sjezd na olympijských hrách. Juniorský mistr světa ve slalomu v závěru trati vyletěl do vzduchu a vrazil do ochranných sítí, které ho po několika kotrmelcích odhodily na záda zpět na sjezdovku.

Článek

Jednadvacetiletý Trejbal, který se na trať vydal jako druhý v pořadí po krajanovi Martinu Vráblíkovi, ztratil při pádu lyže i hůlky, v sítích navíc přišel i o ochrannou helmu. Poté, co na svahu svůj pád zastavil, se sice pokoušel sám postavit, okamžitě se ale zase posadil a držel se za hlavu. Záchranáři ho museli ze svahu svézt do cílového prostoru na saních. Po jeho jízdě musel být závod v Sestriere na čtvrt hodiny přerušen.

Trejbal byl otřesen, ale měl štěstí. "Trejbalův pád vypadal skutečně strašlivě, ale první vyšetření ukázalo, že je sice hodně potlučený, utrpěl šok, ale vážné zranění nemá. V Sestriere přestal fungovat rentgen i CT, tak odjel s kolegou lékařem Jiřím Patrákem do Turína na podrobné vyšetření, které naši první poznatky naštěstí potvrdilo," uvedl šéflékař české výpravy Jaroslav Větvička pro Právo.

:: Záchranáři svážejí českého lyžaře Filipa Trejbala. FOTO: ČTK/AP

Čeští lékaři měli v péči také trenéra Kateřiny Neumannové Stanislava Frühaufa, u něhož se projevila kinetická porucha. "Frühauf absolvoval v Pignerolu vyšetření na rentgenu i CT. Všechny ukazatele jsou dobré. Jedná se o kinetickou poruchu, kdy ztrácí rovnováhu, ale jeho stav se lepší a máme ho pod kontrolou," řekl Větvička.

Reklama