Hlavní obsah

ZOH on-line: hokej Česko vs. Švýcarsko

Druhým soupeřem českých hokejistů v základní skupině olympijského turnaje v Turíně je celek Švýcarska, který ve svém úvodním vystoupení podlehl 0:5 Finsku. Český celek byl úspěšnější, výhra 4:1 nad Německem se ale nerodila lehce. Zápas v hale Torino Esposizioni začal ve 13:00 a v probíhající třetí třetině vedou Švýcaři 3:2. Průběh duelu můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Již necelých osmnáct hodin po skončení středečního duelu čeká na český tým druhý soupeř na turnaji - Švýcarsko. "Bude to podobné utkání. Trochu obavy mám z časové pauzy. Hrajeme už v jednu a hráči toho mají i díky cestování a komplikacím s bágly plné zuby. Takový je ale systém turnaje a musíme to zvládnout," citovala ČTK trenéra Aloise Hadamczika po zápase s Německem.

Švýcarům vstup do turnaje nevyšel, Finsku podlehli jasně 0:5. Při výhře severského výběru se dvakrát trefily opory Olli Jokinen a Teemu Selänne.

Jak dopadne zápas ČR - Švýcarsko?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Branku českého celku bude hájit Tomáš Vokoun. Dominik Hašek, který olympiádu zahajoval, se už po deseti minutách zápasu s Německem zranil úpon stehenního svalu a lékaři mu nařídili dvoudenní odpočinek. Chybět bude i Patrik Eliáš, který má po krosčeku soupeře poraněný mezižeberní sval. Na jeho místě se proti Německu představil mladý Rostislav Olesz.

Dalšími soupeři české reprezentace na olympiádě budou o víkendu Finové a domácí Italové, v úterý změří Češi síly s favorizovaným výběrem Kanady.

Reklama

Související témata: