Hlavní obsah

Leverkusen dnes přivítá Herthu

Eurotip.cz

Šestnácté kolo bundesligy odstartuje dnešní pikantní předehrávkou. Momentálně desátý celek tabulky Leverkusen hostí ve své Bay Areně berlínskou Herthu, která je v tuto chvíli pátá. Obě mužstva mají vysoké ambice a dnešní souboj je tak pro ně velice důležitý.

Článek

Leverkusen patří mezi mužstva, která dokáží zazářit, ale na druhou stranu i vyhořet. Jeho velká nevyrovnanost je hlavní příčinou toho, že je v tuto chvíli tam, kde je. V posledních dvou kolech se mu ale dařilo; nejdříve doma porazil Chotěbuz a poté uhrál bezbrankovou remízu s Bielefeldem. Celkově se mu nevede ani v Poháru UEFA; před posledním zápase je až na samém chvostu skupiny B a postup mu zajistí pouze vítězství s tureckým Besiktasem. "Naše očekávání jak v lize, tak i evropských pohárech jsou vyšší. Mezi očekáváním a realitou je obrovská propast," řekl prezident klubu Wolfgang Holzhauser. "Ale jsem si jistý, že v Poháru UEFA budeme pokračovat i na jaře a v bundeslize půjdeme nahoru," dodal. Kouč Bayeru Michael Skibbe dnes bude postrádat Francouze Ahmeda Madouniho, který má problémy se stehnem a Carstena Ramelowa; laborujícího s kolenem. Naopak připraven už bude švýcarský záložník Tranquillo Barnetta.

Hertha Berlín dává letos zapomenout na neúspěchy z předchozích sezon, když je momentálně jedním z nejlepších celků elitní německé soutěže. Sérii pěti zápasů bez porážky ukončila v minulém kole s Brémami, na které nestačila a prohrála 3:1. Mužstvu jistě chyběl do té doby nejlepší střelec bundesligy Marco Pantelič, který o vedoucí postavení po zápase přišel. Dnes už ale scházet nebude a znovu se jistě popere o návrat do čela tabulky kanonýrů. Do sestavy se rovněž vrací Yildiray Basturk i Christian Gimenez. "Návraty těchto hráčů jsou pro nás klíčové. Všichni tři jsou velice důležití a na hřišti to bude znát," neskrýval svou spokojenost trenér Falko Götz, který dnes konečně po dlouhé době má k dispozici kompletní kádr.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 2.20. Remízu ocenili hodnotou 3.20. Myslíte si, že Hertha využije uzdravení svých klíčových hráčů a uštědří Leverkusenu sedmou porážku v sezoně? Jestliže ano, poté využijte kursu 3.00 rovné.

Reklama