Hlavní obsah

Anaheim cestuje a sbírá další body

, 13. prosince 2006

Tři středeční zápasy NHL poskytnou pokud jde o jejich skladbu dokonalou všehochuť. Divizní duely zastoupí utkání soupeřů z atlantické divize, v němž bude chtít domácí Pittsburgh potvrdit letošní převahu nad strádající Philadelphií. V rámci západní konference přivítá Colorado dlouhodobě prohrávající St. Louis. Na ledě Atlanty se uskuteční mezikonferenční duel.

Článek

Domácí tým se od začátku sezóny drží mezi nejlepšími týmy ligy. Atlanta si také vybudovala solidní náskok na čele jihovýchodní divize, což jí zatím samo o sobě posouvá do play off, jehož se dosud nezúčastnila. Mužstvo se potřebuje vzpamatovat z debaklu, který utrpělo minulý čtvrtek. V obraně již nějakou dobu chybí Sutton a Exelby. Pondělní trénink Atlanty vynechali také útočníci Larsen, Mellanby a Rucchin, ale pouze u prvního by mělo být dnes jisté, že nenastoupí. Třetí jmenovaný útočník se naopak bude snažit společně s dalšími dvěma obránci proti bývalému zaměstnavateli předvést. Klub dosud žádného dalšího hráče z farmy nepovolal.

Anaheim potvrzuje své postavení na čele celé soutěže a úspěšně loupí body i v jihovýchodní divizi. Vyvrací tak pochybovačné řeči, které jeho postavení příčitaly tomu, že většinu zápasů sehrál na vlastním ledě. Nyní se i v tabulce redukované pouze na venkovní utkání dere na přední místa, ačkoli nadále mimo svůj stadión odehrál vůči ostatním soupeřům velmi málo zápasů. Kačery netrápí žádná výrazná zranění, i když brankáře Bryzgalova nepustila do hry třísla již téměř celý měsíc. Giguere je však zatím spolehlivý a nevykazuje známky únavy. Totéž se nedá říci o hráčích v poli, kteří včera skvěle začali, ale v poslední třetině výhru zachraňoval obránce Pronger.

Bookmakeři bwin asi i proto očekávají vyrovnanější duel, než kdyby hosté své cestování na ledě Atlanty začínali. Na vítězství domácího celku vypsali kurs 2,35. Anaheim tři ze čtyř zápasů na ledě dnešního soupeře vyhrál, ale poražen odešel právě z toho posledního před třemi lety. Dnes si na jeho výhru lze vsadit v kursu 2,45.

Reklama