Hlavní obsah

Minnesota jede na oblíbený led

, 14. prosince 2006

Dvě třetiny klubů dnes uvidí v akci diváci v NHL. Boston chystá po pěti dnech odplatu proti New Jersey. Buffalo se vrací po téměř dvou týdnech domů k zápasu s Floridou. Tampa Bay bude hledat formu na ledě Montrealu. Ottawa pokračuje v cestě po centrální divizi v Nashvillu. V severozápadní divizi se poprvé v sezóně střetne Edmonton s Minnesotou.

Článek

Domácí celek dlouhou dobu patřil na vlastním ledě k nejlepším týmům ligy, ale na přelomu listopadu a prosince si reputaci v tomto ohledu mírně pošramotil. Edmonton se nyní vrací domů po krátkém cestování pouze na moment. Výsledkové výpadky přišly zároveň s tím, jak se zranil Hemský. Český útočník stále patří nejlepší nahrávače klubu, ale na led se vrátí nejdříve zřejmě až po Vánocích. Olejáři postrádají také nejlepšího střelce a duši týmu Smythe. Zraněn je dlouhodobě dále Moreau. Není se tedy co divit, že mužstvo střílí v prosincových zápasech v průměru pouze dvě branky na utkání. Z obrany byl na farmu poslán Hejda, který však v posledních utkáních příležitost nedostával.

Minnesota po vydařeném říjnu nedokázala v listopadu vyhrát dva zápasy v řadě. V prosinci se jí zatím sice daří bodovat, ale mnoho bodů také soupeřům odevzdává, protože pokud už se jí podaří vyhrát, děje se tak až mimo normální hrací dobu. Závážným problémem pro Minnesotu představují zápasy, které hraje mimo vlastní led. Téměř měsíc nekokázala takové utkání vyhrát a v úterý své turné po kanadských městech v tomto smyslu také nezačala dobře. Postupně se alespoň uzdravují někteří hráči. Jenom o startu Gáboríka nadále není rozhodnuto. Další útočník Walz již trénuje. Do prvního týmu přišel z farmy místo Weinhandla Ward.

Bookmakeři bwin vidí výhodu v domácím prostředí a favorizují tedy Edmonton. Vypsali na něj kurs 2,05. Hosté ale na ledě dnešního soupeře umí zahrát. Domácí diváci se z výhry nad dnešním sokem radovali naposledy před třemi lety. V minulé sezóně dokonce Minnesota vyhrála u dnešního soupeře bez ztráty bodu všechna utkání. Dnes si lze na její úspěch vsadit v kursu 2,8. Zajímavé také bude, zda se proti sobě postaví brankáři Roloson a Fernandez, kteří se několik sezón poctivě dělili o starty v dresu dnes hostujícího klubu.

Reklama