Hlavní obsah

Dokáže Reading přejít přes Manchester?

Eurotip.cz

Anglický FA Cup dnes vstupuje do odvetných zápasů pátého kola. Na Old Trafford Rudí Ďáblové před deseti dny s Readingem pouze remizovali. O postup se tak dnes musí poprat na půdě soupeře.

Foto: internet

Cristiano Ronaldo.

Článek

Reading, suverén loňského ročníku druhé nejvyšší anglické soutěže, vstoupil do Premier League velice dobře. Momentálně je dokonce na příčce, která v příští sezoně zaručuje evropské poháry. Série šesti zápasů bez porážky, ve kterých svěřenci Steva Coppella dokonce pětkrát zvítězili, skončila o víkendu na hřišti Middlesbrough, kde prohráli 2:1. Dnes mají příležitost dosáhnout úspěchu proti letos vůbec nejlepšímu anglickému celku. V Manchesteru se modrobílým povedlo udržet si šance na postup do čtvrtfinále, když Gunnarsson vyrovnal v 66. minutě na konečných 1:1. "Bylo by to ohromné, dosáhnout výsledku zajišťujícího postup. O kvalitě soupeře není pochyb, ale určitě máme dobrou šanci uspět," prohlásil před dnešní odvetou manažer Readingu. Ten dnes může počítat s kompletním kádrem, do kterého se vrací dvojice Andre Bikey-Kevin Doyle.

Rudí ďáblové jsou stále lídry Premier League. Na druhou Chelsea mají momentálně náskok devíti bodů a pomalu, ale jistě se přibližují zisku titulu, který by byl pro fandy United po dlouhých třech letech půstu zadostiučiněním. Obrovský podíl na výkonech Manchesteru má záložník Cristiano Ronaldo, který si už letos připsal neuvěřitelných 16 brankek, čímž překonal rekord Premier League pro nejlépe střílejícího záložníka. V tuto chvíli je po dvojici z Chelsea Drogba-Lampard třetím nejlépe hodnoceným hráčem elitní anglické soutěže. Střelecky se prosadil i o víkendu, když v 88. minutě rozhodl zápas na Craven Cottage s Fulhamem. Dnes v nominaci pro zápas FA Cupu nechybí, na rozdíl od čtveřice Ryan Giggs, Paul Scholes, Edwin van der Sar a Henrik Larsson, která dostala volno. Nejistý je start obránce Nemanji Vidice, kterého trápí svalové zranění. "Věřím všem hráčům. Do Readingu míříme s jednou myšlenkou, cestovat domů s pocitem účasti ve čtvrtfinále," konstatoval trenér Red Devils.

Manchester je sice na Madejski Stadium hostem, i tak je ale považován za favorita s kursem 1.70. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.40 a vítězství domácích s kursem 4.60.

Reklama