Hlavní obsah

Vaidišovou dnes čeká Mauresmová

Vyrovnaný zápas se dá očekávat ve 4. kole Wimbledonu mezi Nicole Vaidišovou a Amélií Mauresmovou. Obě hráčky už delší dobu patří do světové špičky a i vzájemné bilance je prozatím smírná.

Článek

Tyto tenistky se na okruhu WTA střetly dokonce už čtyřikrát. V prvních dvou duelech sice kralovala zkušenější Francouzka, ale poslední dva zápasy vyzněly lépe pro Vaidišovou, která svou soupeřku porazila vždy po třísetové bitvě. Naposledy tomu bylo loni na koberci v Moskvě, kde česká jednička nakonec skončila v semifinále.

Rodačka z německého Norimberku je v tuto chvíli 10. hráčkou světa, i když letos na nějaký výraznější úspěch prozatím stále čeká. Nejvíce se jí dařilo na turnaji v Sydney, kde ji vyřadila letos skvělá Jankovičová v semifinále. Stejného úspěchu dosáhla na Australian Open. Tam ji stopku vystavila opět fantasticky hrající Srbka.

Z antuky přešla Vaidišová na trávu velmi dobře; na přípravném podniku na Wimbledon v Eastbourne vypadla až ve čtvrtfinále se světovou jedničkou Justine Heninovou. O jeden zápas více už vyhrála na třetím letošním grandslamu; postupně si poradila s Knappovou, Prattovou a Azarenkovovou.

Dnes ji čeká soupeřka z jiné kvalitativní sféry, bývalá světová jednička a momentálně 4. hráčka světa, Amélie Mauresmová. Ta však v poslední době není zdaleka tak suverénní jako v předchozích letech, o čemž vypovídají nedávné porážky s Medinou, Stosur, Vakulenko nebo Šafářovou. Přesto má stále kvalitu, díky níž dokázala letos vyhrát turnaj v Antverpách, nebo se probojovat do finále ve Štrasburku a Dubaii.

Na trávě se prozatím představuje ve velmi dobrém světle; v Eastbourne nestačila až ve finále stejně jako Vaidišová na Heninovou. Na londýnských dvorcích prozatím neztratila ani set, když nedala sebemenší šanci trojici Jacksonová - Meusburgerová - Santangelová.

Jasnou favoritkou zápasu je dnes podle expertů bwin francouzská hráčka. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.18. Nicole Vaidišová letos jen potvrzuje svou kvalitu a dnes není rozhodně bez šance. "Samozřejmě že je tady favoritkou. Tráva jí sedí a hraje na ní dobře, já ji jako oblíbený povrch nemám. Ale myslím si, že nepůjdu do zápasu s tím, že nemám šanci," řekla Vaidišová. U bwin si na Češku vsadíte s kursem 3.78.

Reklama