Hlavní obsah

Schalke dnes hraje o finále v Norimberku

Pravděpodobně nejzajímavější duel na zelených trávnících dnešního dne bude hostit stadion Easy-Credit, domácí stánek Norimbeku. Ten dnes změří síly v semifinále tradičního předsezónního Ligapokalu se Schalke, které ve čtvrtfinále porazilo 1:0 loňského mistra 2. bundesligy - Karlsruhe.

Článek

Norimberk si svou účast v semifinále vybojoval v loňském ročníku německého poháru, když v dramatickém finále nakonec ukradl Stuttgartu double. V ligové soutěži nakonec skončil na šesté příčce, což bylo pro tento klub suverénně nejlepší umístění za několik posledních sezón. O tento úspěch se zasloužili i čeští fotbalisté Jan Polák, Marek Nikl a Tomáš Galásek. Ani jeden z nich nechybí v kádru pro nadcházející sezonu, i když především odchod Poláka do Anderlechtu se už zdál být na spadnutí. Nestalo se tak a Norimberk bude letos opět počítat s několika českými službami, které navíc rozšířil dlouholetý brankář Sparty - Jaromír Blažek.

Kromě něj do mužstva zamířil i známý řecký forvard Angelos Charisteas, jenž přišel z Feynoordu Rotterdam. Další výraznou posilou se stal Peer Kluge, ten do Norimberku zamířil z Mönchengladbach, který bude hrát letos pouze 2. bundesligu. Mezi ještě celkem známé nové akvizice se řadí Lars Jacobsen (FC Kodaň) nebo Nicky Adler (Mnichov 1860). Dnes vyběhnou svěřenci Hanse Meyera k prvnímu soutěžnímu utkání. V něm je s kapitánskou páskou bude vézt nově zvolený Tomáš Galásek. „Stále jsme v přípravě na nadcházející sezony a i když dnes samozřejmě chceme uspět, tak nemůžeme z tohoto zápasu dělat žádné závěry,“ řekl kouč Meyer.

Soupeřem jeho svěřenců bude dnes Schalke. To v uplynulé sezoně dlouho vedlo, ale nakonec se muselo spokojit s druhou příčkou. Jediné pozitivum našlo pravděpodobně v tom, že i druhé místo zaručuje vstupenku do hlavní části Ligy mistrů, ve které tak muži Mirko Slomky nebudou letos chybět. Tato příčka jim navíc zaručila i start v probíhajícím Ligovém poháru.

V něm si, jak už bylo zmíněno, poradili s nováčkem bundesligy z Karlsruhe a postoupili do dnešního semifinále. V něm Schalke nepředstaví kromě ne moc známého Mathiase Schobera, který přišel s Hansy Rostock, žádnou novou posilu. Na druhou stranu Schalke ani nijak neprodávalo; jediným kdo odešel byl Hamit Altintop, který zamířil do Bayernu a jistě to bude znatelné oslabení. V dnešním utkání navíc nenastoupí Rafinha, který má problémy se stehenním svalem.

Utkání nemá žádného favorita, na Norimberk si můžete vsadit s kursem 2.65. Remíza je oceněna hodnotou 3.15 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.45.

Reklama