Hlavní obsah

Rozjetý Texas čeká poslední duel s Oaklandem

Souboj dvou nejhorších týmů Západní divize Americké ligy dnes uvidí diváci v Texasu. Domácí Rangers mají v posledních týdnech fantastickou formu a nyní se to znovu chystají potvrdit proti Oaklandu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Texas už si sice nedělá naději na play off a končí se tak jeho další z neúspěšných sezon, v poslední době ale dělá svým fanouškům jenom radost. Místo, aby Rangers rezignovali, se rozhodli neskončit v divizi jako poslední a bojovat. Před dvěma týdny dokázali o víkendu vyhrát oba zápasy nad Seattlem od té doby mají bilanci 11-2. I díky navrátilci Hanku Blalockovi se zlepšila pálka Texasanů, o jejíž síle se mohli na přelomu srpna a září přesvědčit Los Angeles Angels, poté Kansas a nyní i Oakland. Ten v pátečním utkání nasadil svého nejlepšího nadhazovače Harena, který ale útoku Rangers neodolal a hosté s ním na kopci prohráli 3-5, a včera Texas vyhrál čtvrtý zápas v řadě, tentokrát 7-3. Úkol zastavit pálkaře Oaklandu dnes připadl na velezkušeného Kevina Millwooda. Dvaatřicetiletý hráč letos jen vzpomíná na loňskou sezonu, kdy dokázal vyhrát 16 zápasů; letos má bilanci 9-11 a průměr přes pět oběhů na zápas. V srpnu se zdálo, že už se dokázal vzpamatovat, ovšem v posledním utkání selhal - se slabým Kansasem neprohrál jen díky svým spoluhráčům, kteří dokázali devětkrát skórovat. Millwood vydržel jen pět směn, během nichž si Royals doběhli pro šest bodů.

V podobný výkon určitě doufá Oakland, který má po dvou zápasech v Texasu do napravovat. Náskok Athletics na Texas se po nich ztenčil na minimum a zároveň to znamená, že Oakland prohraje další sérii. Zatímco Texas začal před dvěma týdny ladit formu, Kaliforňanům se přestalo dařit; předminulý víkend prohráli všechny tři utkání v Tampě a po návratu domů prohráli dva ze tří soubojů s Torontem. Další sérii zvládli, s Detroitem prohráli jen jednou, ovšem v Los Angeles zvítězili až ve třetím zápase a ani z Texasu neodjedou se vztyčenou hlavou. Určitě se ale nebudou chtít rozloučit třetí prohrou v řadě. O to, aby se to nestalo, by se dnes měl postarat především nadhazovač hostů Lenny DiNardo. Nováček v dresu Oaklandu si po příchodu z Bostonu, kde příliš nedostával příležitost, vede docela slušně: po 18 startech má bilanci 8-8 a lichotivý průměr 3.70 oběhů za devět směn. Venku se mu daří hůř než doma, což potvrdil i v posledních dvou utkáních na stadionech soupeřů - v Tampě vydržel jen dvě směny, během kterých si domácí doběhli na domácí metu hned šestkrát, a další prohru si připsal naposledy v Los Angeles. Proti Texasu se mu ovšem letos daří; na konci května s ním ještě i přes slušný výkon prohrál, v polovině července ale Rangers k ničemu nepustil a v srpnu uspěl dokonce i na stadionu Ameriquest Field v Texasu.

V dnešním utkání mu ale bookmakeři proti rozjetému Texasu tolik nevěří, a proto je papírovým favoritem s kursem 1.75 domácí tým. Myslíte si, že Oakland napotřetí uspěje? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.10.

Reklama