Hlavní obsah

Andrejev se vrací na oblíbenou antuku

Poslední grandslam sezony je sice za námi, ale tenisová sezona zdaleka nekončí. Tento týden se elita vyhledávající spíše antuku podívá do rumunské Bukurešti. Mezi tyto hráče jednoznačně patří Igor Andrejev, který na úvod změří síly s Peterem Luczakem.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Rus vstoupí do zápasu sice jako favorit, ale poslední a zatím jediný vzájemný zápas před rokem v Sydney dokázal, že Austalan s polskými kořeny je schopný favorita potrápit - všechny tři sety končili tiebreakem.

Andrejev se před rokem vrátil na tenisové dvorce po dlouhodobém zranění a dlouho nemohl nalézt ztracenou formu. Chytil se až letos na úvodním antukovém turnaji v Monte Carlu, kde vyřadil Jose Acasusa a Fernanda Gonzaleze, ale ve čtvrtfinále ho zastavil Juan Carlos Ferrero. Od té doby se 24letému tenistovi začalo dařit, v Hamburku skončil mezi nejlepší šestnáctkou na raketě Rafaela Nadala.

Velmi dobrou formu potvrdil na Roland Garros, kde dosáhl skvělého výsledku. Pavoukem turnaje procházel až překvapivě hladce, ve čtvrtfinále bohužel pro něj narazil na výborného Novaka Djokoviče, jemuž podlehl. To však z výčtu letošních úspěchů není vše - aktuálně 38. hráč světa si zahrál i semifinále, bylo tomu tak v Gstadu.

Mezi nejlepší osmičkou následně nechyběl v Sopotech a poté i na betonu v New Havenu, ale US Open mu nevyšlo, když ve druhém kole podlehl v tiebreaku pátého setu Feliciano Lopezovi.

Dnes se vrací na antuku, která mu rozhodně sedí lépe než tvrdý povrch, což bude chtít potvrdit proti Austalanovi Luczakovi. Tento ne moc známý tenista je v současnosti v poslední desítce první stovky žebříčku ATP, což je pro něj doposud nejvyšší meta, které dosáhl. Stále však objíždí především challengery, na nichž sbírá úspěchy - letos zvítězil ve Furthu, Mas Palomas, Fes, Bytomu. Finále si navíc zahrál hned dvakrát - Marrakech a Tampere. Vidět v akci ho mohl i český fanoušek, když se zúčastnil turnaje v Ostravě, kde se probojoval do semifinále.

Na okruhu ATP letos odehrál pouze sedm zápasů, z nichž prohrál hned pět. Převážně tak končil v úvodních kolech, jinak tomu nebylo v přípravě na US Open - v New Havenu prohrál s Luisem Hornou. Ani ve Flushing Meadows díru do světa neprorazil, nad jeho síly byl opět 27letý Peruánec.

Myslíte si, že Andrejev dnes naváže na letošní antukové úspěchy a v Bukurešti postoupí nejméně do 2. kola? Potom si na Rusa vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.12. Jste-li názoru, že vítězství naopak strhne na svou stranu Australan, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 4.55.

Reklama