Hlavní obsah

Litva už má postup v kapse

Eurotip.cz

V osmifinálové skupině F ME v basketbale chybí sice ještě dohrát dvě kompletní kola, ale o dvou postupujících už je rozhodnuto. Překvapivě rychle si zajistili vstupenku pro čtvrtfinále Slovinci, avšak očekávaně Litevci, kteří se dnes utkají v Madridu s Francií.

Článek

Litva doposud prochází šampionátem bez ztráty kytičky, když v základní skupině porazila Turecko, Česko i Německo, to však překvapivě pouze o 4 body. Jasný průběh neměl ani úvodní litevský zápas osmifinálové skupiny s Itálií - utkání bylo dlouho vyrovnané a konečný pětibodový rozdíl Litevci vybojovali až v poslední čtvrtině. „Itálie má velmi dobrý tým a čekali jsme vyrovnanou bitvu. Jsme rádi z vítězství, ale rozhodně máme ještě co zlepšovat,“ řekla opora mužstva Linas Kleiza.

Jeho slova mohou být vyslyšena už dnes, kdy bude spolu se svými spoluhráči čelit reprezentaci Francie. Ta si vede prozatím podle předpokladů dobře, když nestačila pouze na Slovinsko, kterému podlehla jednobodovým rozdílem. Chuť si spravila v sobotu, kdy s přehledem porazila Německo, i když Dirk Nowitzki nastřílel 28 bodů. Největší hvězda Francie Tony Parker, jenž vyhrál se San Antoninem uplynulý ročník NBA a navíc byl vyhlášen nejlepším hráčem finálové série, nastřílel 23 bodů, čímž se na palubovce rozhodně neztratil.

Na Litvu dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.47. Věříte, že hráči Francie dokáží silné Litevce porazit, pak si vsaďte u bwin právě na ně - kurs je 2.50. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 19:00 a potom začněte sázet live.

Reklama