Hlavní obsah

Bolton hostí Manchester United

Eurotip.cz

Po reprezentační přestávce, se pozornost diváků opět upírá na Premier league. Ve 14. kole na sebe narazí celky, které jsou v naprosto rozdílných pozicích, ale přestávka mohla mnohé změnit. Osmnáctý Bolton má na svém kontě nejméně vítězství - pouze jedno a spokojen tak rozhodně být nemůže. Manchester United se naopak nachází na druhé příčce za prvním Arsenalem.

Článek

V polovině října sice prohráli Wanderers 0:2 na hřišti Arsenalu, ale od té doby nenašli přemožitele. Svěřenci kouče Megsona postupně remizovali s Aston Villou, ve West Hamu a naposledy i doma s Middlesbrough. „Musíme místo nerozhodných výsledků sbírat vítězství, to je pro nás výzva. Jsme zklamáni, protože většinu zápasu jsme soupeře tlačili,“ dodal po posledním ligovém klání trenér Gary Megson.

V první polovině listopadu Bolton rovněž podal velmi dobrý výkon, když v poháru UEFA remizoval 2:2 na půdě favorizovaného Bayernu Mnichov.

V dnešním střetnutí budou domácí posíleni o útočníka Nicolase Anelku, který vynechal poslední 4 zápasy kvůli problémům s kolenními šlachami. Po karetním trestu se do sestavy vrací další forvard El Hadji Diouf. Nickyho Hunta stále trápí vyhozené rameno a na pravém kraji obrany tudíž zaskočí Ricardo Gardner.

Hosté podávají celou sezonu výborné výkony a zvláště měsíc říjen byl pro United střelecky vydařený. Rudí ďáblové nadělili čtyři branky Wiganu, Aston Ville i Middlesbrough. Manchester dokonce sahal po třech bodech i na hřišti vedoucího Arsenalu, ale Gallas v 90. minutě srovnal na konečných 2:2. Naposledy zdolali United Blackburn, a to především zásluhou Cristiana Ronalda, který vsítil obě branky.

„Musíme ocenit výkon Ryana Giggse, protože nenastupuje každý zápas. Je mu skoro 34, ale má před sebou ještě pár dobrých let. Proti Blackburnu byl naším nejlepším hráčem,“ říká trenér Ferguson.

Určitou dobu visel otazník nad startem Nemanji Vidiče. Srbsko totiž dnes čeká závěrečný zápas kvalifikace s Kazachstánem, ale jelikož už Srbům o nic nejde, Vidič byl uvolněn. 26letý stoper tak nastoupí ve středu obrany po boku Ria Ferdinanda. Obhájci titulu se budou muset obejít bez Wayna Rooneyho, který minulou sezonu vstřelil na Reebok stadium hattrick, ale bohužel má stále problémy s kotníkem. V sestavě hostí by se mohl objevit kapitán Gary Neville, pro kterého by to byl první start od března, kdy se zranil právě proti Boltonu.

Podle sázkové kanceláře bwin není příliš pravděpodobná výhra domácího Boltonu, na který bookmakeři určili vysoký kurs 6.95. Pokud věříte, že zápas skončí výhrou Manchesteru, je tu pro vás kurs 1.45. Na remízu je kurs 3.70.

Reklama