Hlavní obsah

Calgary se může přiblížit Vancouveru

O jeden zápas více než včera se ve čtvrtek sehraje v NHL. Philadelphia se kvůli malému počtu odehraných utkání propadla na poslední místo v atlantické divizi a dnes hraje s Torontem. Tampa Bay si v zápase proti Montrealu potřebuje vzpomenout, jak se jí na začátku měsíce doma dařilo. V severozápadní divizi Vancouver hostí Calgary.

Článek

Vancouver neprožívá lehký měsíc, ale zvládá ho dobře, když se mu v něm ještě nepřihodilo, že by ve dvou zápasech za sebou nebodoval. Hlavním problémem se pro mužstvo stala poměrně dlouhá absence brankáře Luonga. Náhradník Sanford sice nepropadl, ale tým se s ním v zádech necítí jistě. Celý minulý týden již chytal Luongo, který navíc konečně uspěl v této sezóně i v samostatných nájezdech. Vancouver má ovšem s marodkou neustálé problémy. Od začátku sezóny se mu nesešla kompletní obrana. Teď již poměrně dlouho chybí Bieksa a nejistý je dnes i start Ohlunda. V prosinci se nově přidala i zranění útočníků. Více než čtrnáct dní již nehraje Cowan a především Morrison. Projevuje se to negativně v přesilových hrách, kterých Vancouver v prosinci využil celkem pouze šest.

Calgary čekalo v prosinci na pohled velmi nepříjemné řazení zápasů, protože jich mělo sehrát šest v řadě za sebou venku. Plameny ovšem tuto sérii kolem poloviny měsíce bravurně zvládly, když se domů vrátily s plným počtem bodů. Dva domácí zápasy před Vánoci však nedopadly ve stejném duchu. Naprosto se nevydařily především celé první úderné řadě. Iginla poprvé v sezóně nebodoval ve dvou utkáních v řadě. Calgary se může alespoň spolehnout na hru v oslabení, v němž neinkasovalo čtyřikrát za sebou. Kipprusoff v prosinci ještě náhradníka do branky nepustil a prožívá nejlepší měsíc sezóny. V obraně před ním chybí Warrener. Do útoku by se rád vrátil veterán Nolan, který vynechal tři poslední utkání.

Divizní sokové mají odehrán stejný počet utkání, ale domácí klub má na dnešního soupeře v tabulce náskok tří bodů. Bookmakeři bwin očekávají, že Vancouver své postavení v tomto směru ještě posílí. Na jeho výhru v normální hrací době vypsali kurs 2,0 . Hosté ovšem ukázali, že venku hrát umí a z minulých sezón je zřejmé, že na ledě dnešního soupeře také dovedou zvítězit. Calgary celkově vzato spoléhá v tomto ročníku spíše na útok. Pokud dnes uspěje, stane se tak v kursu 2,95 .

Reklama