Hlavní obsah

Oplatí Chelsea Tottenhamu porážku?

Není tomu ani měsíc, co si Chelsea dělala zálusk na zisk první trofeje sezony – Carling cupu. Duel ve Wembley skončil v základní hrací době remízou a v prodloužení ho nakonec rozhodl obránce kohoutů Jonathan Woodgate. Dnes se Blues pokusí o revanš, ale na White Hart Line je nečeká nic snadného.

Článek

Domácím patří momentálně 11. příčka v klidném středu tabulky, ale proti Chelsea se chce vytáhnout každé mužstvo. Tottenham předvádí v poslední době velmi nevyrovnané výsledky. Po hladkém vítězství na půdě Derby 3:0 z poloviny února svěřenci trenéra Ramose naprosto vyhořeli v Birminghamu, odkud si odvezli příděl 1:4. Chuť si Spurs spravili hned v dalším ligovém utkání, když doma jasně přehráli West Ham a zvítězili 4:0. V nedělním střetnutí Tottenham na půdě Manchesteru City díky Keanově brance dokonce vedl, ale svůj náskok neudržel a prohrál 1:2.

„Bezpochyby nás čeká obtížnější utkání než ve Wembley. Stále mohou získat titul, ale ani my se nevzdáváme naděje na zisk 3 bodů před vlastním publikem,“ dodává hrdina finále Carling Cupu Jonathan Woodgate.

V základní jedenáctce Spurs se dnes nejspíš neobjeví brankář Paul Robinson, který laboruje s poraněným kotníkem a na druhou šanci tak čeká český gólman Radek Černý. Obránce Ledley King doléčil zraněné lýtko a je připraven vyztužit zadní řady domácích. Drobné problémy s kolenem trápí Robbieho Keana a nejistý je rovněž start portugalského beka Ricarda Rochi. Do konce sezony si už nekopnou Gareth Bale (chodidlo) a Benoit Assou-Ekotto (koleno).

Chelsea od poloviny prosince necítila hořkost porážky a svou sérii neporazitelnosti by si jistě ráda prodloužila. Svěřenci trenéra Granta se dnes navíc mohou bodově dotáhnout na druhý Arsenal a v případě zaváhání dokonce i na vedoucí Manchester United. Tento měsíc si Blues připsali na své konto již tři výhry – s West Hamem, Derby a naposled se Sunderlandem.

Diváci londýnského derby by mohli shlédnout souboj českých brankářů – Petr Čech doléčil zraněný kotník a je připraven naskočit. Hosty navíc netrápí žádná nová zranění a jediným rébusem zůstává, zda na hrotu dostane přednost Anelka či Drogba. Oba navíc momentálně příliš nehýří střeleckou potencí. Anelka se po svém příchodu trefil dvakrát a Drogba po návratu z Mistrovství Afriky pouze jednou.

„Nicolas hrál proti West Hamu i Derby velmi dobře a zvítězili jsme díky němu. Jsem si jistý, že mu to tam opět začne padat. Není důležité, jestli střílí branky jednotlivec. Nejdůležitější je, že mužstvo vítězí,“ dodává lodivod hostí Avram Grant.

Na vítězství domácího Tottenhamu vypsali bookmakeři kurs 3.45. Mírným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin Chelsea s kursem na výhru 2.02. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.15.

Reklama