Hlavní obsah

Safinová se utká s Peerovou

V ženské části turnaje tenisového Wimbledonu jsou i dnes na programu další utkání třetího kola. Svoje maximum si chce vylepšit Dinara Safinová, která na dvorcích v All England Clubu došla do třetího kola už třikrát, ale nikdy dál. V cestě jí stojí Izraelka Shahar Peerová.

Článek

Zajímavá je vzájemná bilance obou tenistek. V prvních třech měřeních sil zvítězila favorizovaná Ruska, ale dvě následující střetnutí vyzněly lépe pro Shahar Peerovou.

Dinara Safinová potkala svou dnešní soupeřku hned na úvod letošní sezony a jak již bylo zmíněno, ve čtvrtfinále Gold Coast jí podlehla. Jinak se ale ruské tenistce vstup do sezony příliš nepovedl, ale o to je její forma lepší nyní. V úvodu dubna dokráčela 9. hráčka světa do čtvrtfinále v Miami, kde podlehla krajance Zvonarevové. Ještě lepšího umístění dosáhla rodačka z Moskvy o měsíc později na antuce v Berlíně, kde vyřadila hráčky jako Heninová, S. Williamsová a na závěr si poradila i s Dementěvovou, čímž si připsala první letošní titul. Svou excelentní formu dokazovala 22letá sestra Marata Safina i na French Open, kde se před jejím uměním musela sklonit třeba Šarapovová nebo Kuznětsovová. Spanilou jízdu Safinové skrz Roland Garros zastavila až ve finále Srbka Ivanovičová. Minulý týden v Hertogenboschi došla 182cm vysoká tenistka opět do finále, ale tentokrát ji zastavila Tamarine Tanasugarnová.

Zde na anglické trávě neztratila nasazená devítka ani set a postupně pokořila Yung-Jan Chan a Su-Wei Hsieh. Podobně si vedla i Shahar Peerová, která vyřadila domácí Katie O´brienovou a Francouzku Loitovou.

Peerové se začátek sezony 2008 povedl, když hned na úvod došla do semifinále turnaje v australském Gold Coast. Na Australian Open vyřadila 24. nasazenou hráčku ve třetím utkání Ruska Dementěvová, stejně jako ve shodné fázi turnaje v Dauhá Číňanka Na Li. Letos zatím pouze jednou nahlédla 26. hráčka žebříčku WTA do semifinále. Bylo tomu v úvodu března v Memphisu. O měsíc později v Miami ji po výhře třeba nad Dechyovou vyřadila v osmifinále Světlana Kuznětsovová. Na sklonku dubna prohrála rodačka z Jeruzaléma nečekaně obě utkání ve Fed Cupu s Češkami Benešovou a Kvitovou. Od té doby se jí přestalo dařit a kromě čtvrtfinále turnaje v Praze skončila vždy v prvním kole.

Bookmakeři pochopitelně favorizují Dinaru Safinovou, na jejíž výhru určili kurs 1.18. Pokud věříte v úspěch Shahar Peerové, je tu pro vás kurs 3.78.

Reklama