Hlavní obsah

Páté kolo Gambrinus ligy zakončí šlágr na Bazalech

Eurotip.cz

Sparta Praha včera dokázala porazit Viktorii Žižkov a na čele tabulky si vybojovala tříbodový náskok. Na tom nic nezmění ani dnešní duel dvou aspirantů na titul, ve kterém Baník Ostrava přivítá pražskou Slavii.

Článek

Je tomu 14 dní, co Baník doma uhrál bezbrankovou remízu s ambiciózním Brnem a dnes ho čeká pravděpodobně ještě silnější soupeř. Po jasné výhře 3:0 na Žižkově totiž Ostravané přivítají Slavii. „Jak na Slavii? Musíme být dobří a nedělat chyby. S Brnem jsme duel odehráli poctivě dozadu, na Žižkově ve druhé půli také, a když k tomu přidáme i útočnou kvalitu, jsme schopni zdolat v lize kohokoliv,“ myslí si ostravský trenér Karel Večeřa.

V dresu Baníku by dnes neměl na hřišti chybět kanonýr Václav Svěrkoš. „V pátek už sám začal po nachlazení lehce trénovat, první informace jsou pozitivní, tak uvidíme, na jak dlouhou část zápasu bude připraven. Drobné problémy má František Rajtoral, ale věřím, že možnost zahrát si se Slavií bude pro všechny s bolístkami tím nejlepším lékem,“ ohlédl se za zdravotním stavem svého kádru zkušený Večeřa.

Slavia už má za sebou několik těžkých zápasů a v tom by dnes mohla být její výhoda. Na Bazalech se jí navíc tradičně daří, když zde během posledních čtyř sezon vyhrála hned třikrát a pouze loni neodjížděla se třemi body po remíze 2:2. „Zápasy s Ostravou jsou vždy vyhecované, Baník má teď skvělý mančaft, který nás bude chtít určitě porazit. Já doufám, že navážeme na výkon, který jsme předvedli ve druhém poločase v Edenu s Fiorentinou a že se nám podaří na nezdar ve 3. předkole Ligy mistrů zapomenout a zápas na Bazalech vyhrát,“ řekl záložník Jaroslav Černý.

„Ostrava má kvalitní a zkušené mužstvo, hodně posílila včetně příchodu Galáska. Ale samozřejmě do Ostravy jedeme s tím, že tam chceme uspět. Stejně tak jako v každém jiném zápase,“ dodává kouč Karel Jarolím, který se musí obejít bez Martin Latky, Vladimíra Šmicera a stále i Františka Dřížďala.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita a tomu odpovídají i kursy na jednotlivé příležitosti. Na výhru Slavie si vsadíte s kursem 2.80 na remízu 2.70 a vítězství domácí Baníku vám může vynásobit vklad hodnotou 2.60.

Reklama