Hlavní obsah

Newcastle přivítá rovněž tápající Tottenham

Jak je důležité domácí prostředí, ukázali včerejší zápasy Carling Cupu, v nichž nikdo z hostů na hřišti soupeře postup nevybojoval. Třetí kolo tohoto anglického poháru dnes pokračuje a jeden z duelů hostí Newcastle, na jehož hřišti se představí Tottenham.

Článek

V Newcastlu momentálně panuje zvláštní atmosféra. Fanoušci Strak nesdílí svůj názor s vedením klubu a výrazně to dávají najevo. Po slušném vstupu, kdy Newcastle získal v úvodních dvou kolech 4 body, se navíc tým propadl do výsledkové mizérie a také v tabulce. Tři porážky v řadě odsunuly Straky na předposlední příčku - horší je už jen Tottenham. A právě Spurs dnes přijedou do St. James Park bojovat o postup do osmifinále Carling Cupu.

„Všichni se momentálně necítí dobře, ale potřebujeme se vzchopit a začít dělat výsledky. Jsme ve výsledkové mizérii a fanoušci nám určitě nepomáhají,“ nechal se slyšet prozatímní manažer Chris Hughton, který na lavičce nahradil fanoušky milovaného Kevina Keegana. Newcastle se dnes navíc musí obejít hned bez několika hráčů; karetní tresty mají Danny Guthrie a Joey Barton. Jose Enrique, Habib Beye, Mark Viduka a Jonas Gutierrez jsou zranění.

Problémy má bezesporu i Tottenham, ale ono se není až tak čemu divit. V letní pauze prošlo mužstvo Juande Ramose velkou přestavbou, která skončila až teprve nedávno. Kromě Pavlučenka získali Spurs do svých řad i krajního obránce Vedrana Čorluku, který tak doplnil na soupisce Tottenhamu krajana Luku Modřiče, jehož příchod z Dinama Záhřeb se zrodil v létě.

Kohouti získali v úvodních pěti kolech Premier league pouhé dva body, když ten poslední o uplynulém víkendu doma s Wiganem. Utkání skončilo bez branek a střelecky naprázdno tak vyšel i už zmiňovaný kanonýr Pavlučenko. Dnes se podle všeho neprosadí znovu, jelikož dostal od kouče Ramose volno. Debutovat by tak měl 21letý Frazier Campbell, který je v Tottenhamu na hostování z Manchesteru United a loni 15 brankami pomohl Hullu k postupu do Premier league. Hrát by měl i navzdory problémům s kolenem Luka Modric, zatímco Alana Huttona do zápasu zranění nepustí.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na Newcastle si tak můžete vsadit s kursem 2.60 a na remízu za kurs 3.15. Na vítězství hostů vypsali experti bwin kurs 2.45.

Reklama