Hlavní obsah

Manchester City hostí Liverpool

I dnes pokračuje nejprestižnější fotbalová soutěž světa, anglická Premier league, svým sedmým kolem. V něm na sebe narazí nejproduktivnější ligový útok Manchesteru City s nejpevnější obranou Liverpoolu.

Článek

Výsledky vysoce ambiciózního Manchesteru City jsou doslova jako na houpačce. Po vysoké prohře 2:4 s Aston Villou z úvodního zápasu sezony přišly dvě vítězství se shodným skóre 3:0 proti West Hamu a Sunderlandu. Následně Citizens nestačili v domácím prostředí na silnou Chelsea, ale chuť si výrazně spravili proti Portsmouthu, který deklasovali 6:0. Naposled svěřenci trenéra Hughese prohráli 1:2 ve Wiganu, aby v zápětí zdolali stejným poměrem Omonii Nicosia v Poháru UEFA.

„Jsme zklamaní. Od tohoto zápasu jsme očekávali více. Měli jsme dostatečné držení míče, ale scházelo nám větší tempo přihrávek. Poté bychom se možná prosadili více,“ dodal po prohře ve Wiganu trenér Mark Hughes. Ten musí vyřešit otázku, zda nasadit kapitána Richarda Dunna, který ve čtvrtečním pohárovém utkání nehrál kvůli problému s třísly. Pokud irský obránce nebude připraven ani dnes, nahradí ho Izraelec Tal Ben Haim. Proti Omonii se na trávník naopak vrátil záložník Martin Petrov, který by se dnes jistě rád podíval mezi základní jedenáctku.

Liverpool prožívá výborný start do soutěže, když zatím ani jednou neprohrál. Body ztratil pouze dvakrát – v závěru srpna na půdě Aston Villy a v pátém kole proti nováčkovi ze Stoku. V posledním ligovém vystoupení proti Evertonu se Reds už znovu radovali z výhry, kterou jim svými dvěma brankami zařídil španělský kanonýr Fernando Torres.

„Nikdy nevíte, jaký bude potenciál Manchesteru v budoucnu. Každý rok slyšíme o možných hrozbách v podobě Aston Villy, Newcastlu, West Hamu a nyní je to City. Všechno to znamená, že musíme pokračovat v naší práci, abychom se před nimi udrželi,“ říká trenér Rafael Benítez. Španělský stratég šetřil při středečním vítězství 3:1 v LM nad Eindhovenem Javiera Mascherana, který by se měl dnes na hřišti objevit hned od úvodu. Z duelu proti holandskému celku si odnesli drobné šrámy Ryan Babel a Fernando Torres, ale pro souboj s Citizens jsou oba k dispozici.

Bookmakeři Manchester City v domácím prostředí zrovna neodepisují, když na jeho výhru určili kurs 2.80. Na úspěch Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin rovněž poměrně lákavý kurs 2.35. Pokud jste toho názoru, že si Reds připíší třetí remízu v sezoně, vsaďte si na ni v kursu 3.15.

Reklama