Hlavní obsah

Pardubice touží po dalším vítězství

Eurotip.cz

Česká hokejová extraliga dnes nabídne už své čtrnácté kolo. Nejpozdější začátek má utkání v Pardubicích, kam míří loňský vicemistr - Energie Karlovy Vary. Východočeši třikrát v řadě vyhráli a to především díky vynikající střelecké produktivitě, ve které dnes chtějí jistě pokračovat.

Článek

Pardubice měly stejně jako loni hodně nevydařený vstup do sezony, ale na rozdíl od sezony 2007/08 se po pár zápasech výrazně zvedly. Momentálně tak mají na svém kontě sedm vítězství, z čehož hned pět vybojovaly před domácím publikem. V ČEZ Aréně vybojovali i to poslední s Plzní, když dramatická přestřelka skončila vítězstvím Východočechů v poměru 8:5. „Rád děkuji týmu a klukům za tříbodové vítězství. Dokázali jsme třikrát stáhnout vedení Plzně, to bylo pro nás velice důležité. Uklidňující byl pro nás gól na 7:5 na začátku třetí třetiny. Pak jsme si už to nenechali vzít. Nevím, jestli mužstva tak dobře hrála přesilovky a útočila, nebo jsme všichni tak špatně bránili. To opravdu nevím,“ řekl po zápase asistent trenéra Jiří Seidl.

Dnes přijede do města perníku další soupeř ze západu Čech. „Bilanci s Karlovými Vary máme sice lepší, ale rok od roku je to horší, co si pamatuji. Nejsou to tak jednoznačné výsledky,“ varuje Michal Tvrdík, který právě ve Varech dříve působil.

Slova pardubického hokejisty jsou bezesporu opodstatněná, jelikož Energie momentálně patří k favoritům extraligy. Potvrdila to loni, kdy došla dokonce do finále play-off, v němž svedla strhující souboje s pozdějším mistrem - Slavii Praha. Karlovarští vstoupili dobře i do letošního ročníku, ale v poslední době se jim až tak nedaří. Po těsné domácí výhře s Českými Budějovice podlehli na penalty Třinci a následně i Boleslavi.

V Pardubicích se navíc Varům tradičně moc nedaří, přesto nehází předčasně flintu do žita. „Mají teď lepší období, kdy se jim střelecky daří, zase na druhou stranu je potřeba i vidět, že dost branek dostávají. Nám se nyní střelecky úplně nedaří, bodů moc neděláme, ale zase branek moc nedostáváme. Z obrany musíme vycházet a uvidíme,“ řekl karlovarský Miroslav Duben, který začal s velkým hokejem právě v Pardubicích.

Domácí Pardubice jsou podle bookmakerů společnosti bwin favoritem s kursem 1.85. Věříte-li naopak Karlovarským, pak si na ně vsaďte s kursem 3.25, na remízu vypsali kurs 4.25.

Reklama