Hlavní obsah

Posune se Leverkusen do čela?

Další ligové kolo uprostřed týdne nabízí kromě anglické Premier league také německá Bundesliga. Zřejmě nejzajímavější zápletku slibuje ze čtyř dnešních soubojů duel aktuálně druhého Leverkusenu s desátými Brémami.

Článek

Leverkusen se v uplynulé sezoně na příčky zaručující evropské poháry sice nedostal, ale letos atakuje špici celé soutěže. Na první příčku se mohou hosté dostat už dnes, protože Hoffenheim, který zatím nasbíral o bod víc, hraje až zítra. Opakovala by se tak situace z pátku, kdy Bayer po brankách Friedricha a Gekase zvítězil v Kolíně nad Rýnem a do neděle vévodil nejvyšší německé soutěži. Svěřenci trenéra Labbadii tak navázali na výhru z Frankfurtu 2:0.

„Jsme Bayer Leverkusen a musíme vyhrát, i když zajíždíme na půdu předního celku, jakým jsou Brémy. Bude to pro nás výzva,“ dodává trenér Bruno Labbadia, který může opět počítat s ofenzivními záložníky Renato Augustem a Tranquillo Barnettou. Mimo hru zůstává dlouhodobý rekonvalescent Bernd Schneider.

Brémy se po loňském druhém místu nacházejí až ve druhé polovině tabulky, konkrétně na desáté příčce. Jejich ztráta na vedoucí Hoffenheim však není nijak závratná – 6 bodů. V šestém ligovém kole si Werder poradil v divoké přestřelce 5:4 právě s Hoffenheimem, ale následně dostal čtyřgólový výprask od Stuttgartu a tří bodů se nedočkal ani doma proti Dortmundu (3:3) a v sobotu v Hannoveru (1:1). V posledním duelu neměli zeleno-bílí k dispozici Claudia Pizarra, a tak v útoku dostali příležitost Markus Rosenberg a Hugo Almeida. Druhý jmenovaný branku vstřelil, což nelze tvrdit o švédském forvardovi, který v 72. minutě zahodil největší šanci zápasu.

„Doufám, že se do střelecké listiny zapíšu alespoň proti Leverkusenu. Vypracovali jsme si hodně šancí, ale prostě jsme nedostali balón do branky. Na tom musíme zapracovat. Šanci, kterou jsem měl, bych ze sto pokusů proměnil devětadevadesátkrát. Bohužel onen jeden pokus vyšel právě na duel v Hannoveru,“ říká 26letý bývalý hráč Ajaxu, který i dnes nastoupí po boku Huga Almeidy.

Trenér Thomas Schaaf se tak musí nadále obejít bez útočníka Pizarra, kterého do hry nepustí svalový problém, stejně tak jako brankáře Tima Wieseho a brazilského playmakera Diega. Při včerejším tréninku se navíc zranil také Clemens Fritz a po zranění achilovky není zcela fit ani 29letý dánský záložník Daniel Jensen.

I přes rozsáhlou marodku bookmakeři favorizují domácí Brémy s kursem na výhru 1.80. Na úspěch Leverkusenu, kde v základní sestavě najdeme i Michala Kadlece, vypsala sázková kancelář bwin nejvyšší kurs na trhu – 4.15. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, vsaďte si na ni v kursu 3.30.

Reklama