Hlavní obsah

Lopez má Roddickovi co vracet

Dnešní hrací den probíhajícího tenisového turnaje série Masters v Paříži uzavře souboj Andyho Roddicka s Felicianem Lopezem. Španěl nemá před zápasem nikterak růžové vyhlídky, jelikož současnou světovou sedmičku ještě nikdy neporazil.

Článek

Lopez Roddickovi poprvé podlehl už před pěti lety v Indian Wells. O rok později se střetli opět na turnaji série Masters a to tentokrát v Torontu. Před rokem utrpěl Španěl druhou porážku v Indian Wells a ani letos ve finále v Dubaji na Američana nevyzrál. V posledním zápase se však dá najít pro Lopeze jedno pozitivum - poprvé s Roddickem uhrál alespoň set.

„Hrál jsem velmi dobře. Byl to povedený týden, během kterého jsem porazil několik velmi dobrých hráčů,“ nechal se po finálovém zápase v Dubaji slyšet Andy Roddick, který bezesporu vstoupí jako favoriti i do dnešního zápasu. 26letý rodák z Nebrasky si letos na okruhu ATP nevede vůbec špatně, i když na své vedoucí postavení z roku 2003 momentálně rozhodně nemá. Na svém kontě však má hned tři turnajová vítězství, na které dosáhl v San Jose, Pekingu a už zmíněné Dubaji. Finále si navíc zahrál ještě v Los Angeles a těsně před jeho branami se loučil v Miami, Římě, Tokyu a na londýnském Queen's Clubu.

Feliciano Lopez je v tuto chvíli 33. hráčem světa a zaostává tak 13 pozic za svým maximem, kterého dosáhl před dvěma lety. Letos se nejdále probojoval už ve zmíněné Dubaji a má tak jistě Roddickovi co vracet. Jiné finále si letos nezahrál, i když mu byl dvakrát velmi blízko, ve Vídni a Basileji totiž dokráčel do semifinále. Velmi dobrý tenis předváděl i na Wimbledonu, kde si překvapivě zahrál čtvrtfinále a mezi nejlepší osmičku se probojoval i před 14 dny v Madridu, tam ho vyřadil krajan a současná světová jednička - Rafael Nadal.

I přes tyto Lopezovy úspěchy má dnešní utkání podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin již téměř jistého vítěze. Je jím Andy Roddick, na jehož výhru je nízký kurs 1.35. Na Španělovu výhru si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama