Hlavní obsah

Phoenix je odpočinutý

Eurotip.cz

Čtvrteční program NHL je velmi bohatý na nejrůznější typy zápasů. V západní konferenci Los Angeles přivítají Vancouver. V atlantické divizi hostí zvedající se Philadelphia New York Islanders. Odehraje se také celá řada mezikonferenčních duelů. Do Minnesoty míří Montreal. Odpočinutý Phoenix se chystá na cestující Pittsburgh.

Foto: Sport Invest

Martin Hanzal

Článek

Kojoti vstoupili do soutěže velmi nadějně, když se ve dvou zápasech zaskvěl brankář Bryzgalov. V dalších třech utkáních se mu již tolik nedařilo a nebylo tedy překvapením, že oba domácí zápasy Phoenixu v minulém týdnu odchytal Tellqvist. I při jeho přítomnosti v sestavě na ledě se však odhalil skutečný problém mužstva, kterým je celkově slabá hra obrany. Po téměř čtrnácti dnech tedy znovu bude chytat Bryzgalov a nastoupit by měl jako nová posila zkušený obránce Klee. Trenér Phoenixu se navíc rozhodl pro nestálé výkony zamíchat i složením útočných řad. Do první se posune Fedoruk, ve druhé se budou snažit vedle přesilovkového střelce Muellera probudit Hanzal a Carcillo, ve třetí se do sestavy vrátí uprostřed nováčků zkušený Reinprecht.

Pittsburgh začal sezónu v Evropě solidními výkony, ale celkově s končícím měsícem nepanuje úplná spokojenost. Tučňáci se v něm budou muset i dnes obejít bez zkušených obránců Whitneyho a Gončara. Hrát by neměl ani útočník Talbot a o jeho kolegovi Dupuisovi se rozhodne až před utkáním. Pittsburgh nejprve dokázal velmi těžit z přesilových her, ale v posledních čtyřech zápasech využil pouze jedinou. Větším problémem je, že se mu již dvakrát v tomto měsíci stalo, že se pokusil přímo ohrozit soupeřovu bránu méně než dvaceti střeleckými pokusy za utkání. Brankář Fleury inkasoval pouze jednou více než tři góly, ale sám na všechno nestačí. Trenér hostů se podle posledního trérninku rozhodl rozdělit palebnou sílu, když rozpojil Crosbyho a Malkina a Staala posunul až do centra třetí řady.

Bookmakeři bwin očekávají poměrně vyrovnaný duel. Mírně favorizují domácí Phoenix, na který vypsali kurs 2,3 . Hosté poprvé venku nebodovali, ale nad dnešním soupeřem oba zápasy v loňském roce vyhráli. Dnes si lze na úspěch Pittsburghu si lze vsadit v kursu 2,5 .

Reklama