Hlavní obsah

Tampa může dohnat Washington

Pondělí je tradičně na zápasy v NHL dosti chudé. Tentokrát se během něho odehrají dva duely. Edmonton včera využil výhody pevnějšího zdraví svých hokejistů a především díky dvojímu příspěvku Aleše Hemského a skvělému výkonu nováčka v brance vyjede dnes na led New York Rangers velmi uklidněn. V jihovýchodní divizi se střetnou Washington a Tampa Bay.

Článek

Klub z hlavního města USA dovedl v minulé sezóně do play off především střelec Alexandr Ovečkin, který však nyní čeká již téměr měsíc na gól. Více než zdatně ho zatím naštěstí v produktivitě nahrazuje jmenovec Sjomin. Otazníkem je, zda dnes na led v dresu Washingtonu vyjede podstatně starší ruský bohatýr Sergej Fjodorov. Podobně nemá trenér jasno v tom, zda bude moci postavit obránce Shaonea Morrisona a útočníka Chrise Clarka. Tři minulé zápasy odchytal velmi dobře Brent Johnson, který má podstatně lepší statistiky než v Jose Theodore, který se k mužstvu připojil v létě jako předpokládaná jednička. Pomineme-li úvodní prohru, připomínají výsledky Washingtonu střídavé krátké vlny výher a proher. Mnohem horší je to ale v listopadu s využíváním přesilových her.

Tampa Bay se již otřepala z nevyvedeného výjezdu do Evropy, jehož stín na ní ležel ještě dalších čtrnáct dnů. Nyní klub nebodoval pouze ve dvou z osmi zápasů, čímž si postupně zvedá sebevědomí. Jedinými hráči, kteří drží šance mužstva na výhru ve většině zápasů od začátku sezóny, jsou oba brankáři. Mnohem častěji nastupuje mladší Mike Smith. Dnes ovšem bude poprvé v listopadu chytat Olaf Kölzig, kterému bude soupeř vzdávat hold za jeho dlouhodobé věrné služby. Přestože Tampu trápí především malá produktivita, k prvním změnám v sestavě došlo v obraně. Na led bývalého zaměstnavatele by tak dnes měl vyjet též obránce Steve Eminger. Hosté inkasují obvykle v oslabení, což dosvědčuje fakt, že už téměř dvacet dnů neodehráli zápas, v němž dokázali ubránit všechna.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub srovná krok s čelem divize. Na výhru Washingtonu vypsali kurs 1,95 . Hosté mají naopak šanci dohnat dnešního soupeře na druhém místě jihovýchodní části ligy. Aby se to Tampě podařilo, musela by zvítězit v kursu 3,05 .

Reklama