Hlavní obsah

Teplice přivítají Brno

Eurotip.cz

V dosavadním průběhu 14. kola Gambrinus ligy se favoritům vůbec nedařilo a výjimkou byla pouze vydřená výhra Slavie nad Viktorií Žižkov. Dnes má nejvyšší česká fotbalová soutěž na programu tradiční televizní dohrávku, v níž lze hledat favorita opravdu těžko.

Článek

V loňské sezoně skončili Brno i Teplice jenom těsně pod příčkami zajišťující účast v evropských pohárech. O špici tabulky se oba celky chtěly prát i letos, ale zatím zůstávají výsledkově za očekáváním, když nasbírali shodně 16 bodů. Hostům patří díky lepšímu skóre momentálně desátá pozice a dnes by se v případě úspěchu mohli bodově dotáhnout na sedmou Plzeň, což pochopitelně platí i o Teplicích.

Domácí si připsali poslední výhru v závěru října, když v Jablonci díky brankám Mareše a Mahmutoviče zvítězili 2:0. Poté před vlastními fanoušky nestačili na Sigmu Olomouc a minulý týden remizovali 1:1 na půdě nevýrazného Kladna. To se hned v úvodu ujalo vedení a alespoň bod pro svěřence trenéra Plíška zajistil v 70. minutě záložník Vlastimil Stožický.

„Domácí zápasy se nám nepovedly, takže nyní musíme jedině vyhrát,“ říká před utkáním obránce Martin Klein, jehož tým kromě Olomouce nestačil Na Stínadlech také v 10. kole na Mladou Boleslav. Trenér Plíšek se v dnešním klání bude muset obejít bez útočníka Michala Smejkala a středopolaře Admira Ljevakoviče. Kvůli červené kartě z duelu s Kladnem si odpočine také defenzivní záložník Jiří Sabou.

Brnu se po nadějném začátku sezony přestalo dařit a naposled zvítězilo na konci září s Kladnem. Prohra v Jablonci a remízy s Žižkovem a Českými Budějovicemi potom stály křeslo trenéra Uličného. Pod novým lodivodem Křečkem potom hosté prohráli 1:2 se Slavií a stejným skóre skončil i jejich poslední souboj s Plzní.

„Teplice jsou v podobné situaci, jako jsme my. Jistě by chtěly být v tabulce mnohem výš. Jejich síla je zejména v útočných standardních situacích, pro které mají vhodné typy hráčů, jako Rosa, Klein nebo Vachoušek. Já věřím tomu, že tým potřebuje výsledkový impuls a že přijde už teď v Teplicích,“ říká pozitivně naladěný trenér Aleš Křeček. Ten se musí obejít bez obránce Dvorníka, záložníků Kalivody a Večeři a mimo hru je i zkušený útočník Libor Baláž.

Západočeši v posledních sezonách s Brnem Na Stínadlech dvakrát remizovali a letos na jaře dokonce prohráli 0:1. Pokud si myslíte, že i dnes zvítězí celek z Brna, vsaďte si na něj v kursu 3.80. Bookmakeři sázkové kanceláře bwin favorizují domácí Teplice s kursem na výhru 1.85. Jestliže jste toho názoru, že utkání skončí remízou, využijte kursu 3.25.

Reklama