Hlavní obsah

Philadelphia ani Phoenix si neodpočinou

Pouze šest klubů dnes nedostane v NHL šanci si bodově přilepšit. Bohatý program započne zápas Pittsburghu s cestujícím Vancouverem. Rangers pojedou hájit vedení ve východní konferenci do hlavního města Kanady. V pacifické divizi Dallas hostí Anaheim. V jednom z mnoha mezikonferenčních duelů se utkají Philadelphia s Phoenixem.

Článek

Letci mají v této sezóně velmi špatně začátky měsíců. V říjnu čekali na výhru čtrnáct dnů a i v listopadu odjeli z prvních tří zápasů bez bodu. Philadelphii se naštěstí zatím daří zlomit tyto špané série právě včas, aby v celkovém součtu měla více než bod na utkání. Klub trápí jako již tradičně od začátku sezóny rozsáhlá marodka. Tři obránci si ještě vůbec nezahráli a nyní má zdravotní problémy i Ossi Väänänen. V útoku chybí již skoro měsíc Daniel Briere. Taktovku tak musí přebírat jiní. Daří se to především Simonovi Gagnemu, který nebodoval zatím pouze ve dvou utkáních. Nestálé výkony naopak podávají v dresu Philadelphie oba její brankáři. Martin Biron ovšem včera udržel na ledě bývalého zaměstnavatele čisté konto.

Kojoti se snaží v pacifické divizi nehrát druhé housle, ale jde jim to pouze střídavě. Phoenix nyní prožívá zatím nejhorší údobí sezóny, když včera počtvrté za sebou nevyhrál. Významným prvkem jeho neúspěchů je v celém dosavadním průběhu sezóny jeho špatná hra v přesilových hrách i v oslabeních. Prohry klubu příchází obvykle z důvodu neefektivní střelby. Pouze jednou totiž prohrál, když vstřelil více než tři góly. Brankář Ilja Bryzgalov pak již na všechno sám nestačí. V listopadu zatím odchytal všechny zápasy a lze tedy očekávat, že by se brzy mohl své ojedinělé šance dočkat Mikael Tellqvist. Phoenix netrápí žádné významné zdravotní problémy. Trenér se v obraně může spolehnout na skvěle hrajícího Zbyňka Michálka, který umí zblokovat velké množství střel a i přes své velké vytížení je v klubu nejlepší v +/- hodnocení.

Bookmakeři bwin očekávají, že se v souboji dvou unavených cestujících klubů projeví výhoda domácího prostředí. Na vítězství Philadelphie vypsali kurs 1,9 . Hosté doufali, že čtyři utkání v šesti dnech venku jim pomohou se odrazit k lepším výsledkům, ale nezačali tuto sérii dobře. Loňský zápas však Phoenix na ledě dnešního soupeře zvládl a dnes má příležitost to v kursu 3,15 zopakovat.

Reklama