Hlavní obsah

Žilina má Slavii co vracet

Pražská Slavia sice jasně vévodí tabulce Gambrinus ligy, ale v Poháru UEFA to s ní po prohře s Aston Villou nevypadá zrovna růžově. Stále však není nic ztraceno a o jarním působení Slávistů v evropských pohárech dnes hodně napoví zápas se Žilinou.

Článek

Slavia Praha se jako jediný český klub kvalifikovala do skupinové fáze Poháru UEFA a zůstala tak i poslední nadějí na vylepšení nesmírně důležitého koeficientu. V úvodním zápase však v Edenu nestačila na aktuálně čtvrtý celek anglické Premier league - Aston Villu. Proti mužstvu se světoznámým jménem ale určitě nepropadla, stačilo málo a výsledek mohl být jiný.

Na kdyby se však ve fotbale nehraje a co svěřenci Karla Jarolíma ztratili doma, musí dohnat venku. Dnes je pro to pravá příležitost, jelikož sehrají zápas na hřišti největšího outsidera skupiny. Vyhrát v Žilině ale nebude jistě vůbec jednoduché, o čemž se letos například přesvědčil už Liberec, přes který slovenský vicemistr přešel do prvního kola Poháru UEFA.

„My hlavně chceme vyhrát a věřím, že pro to uděláme všechno. První utkání s Aston Villou jsme doma prohráli, takže samozřejmě, pokud chceme mít nějaké myšlenky na postup, tak bychom rádi zvítězili. Žilina ale prohrála dokonce první dvě utkání a jí může taky zachránit pouze vítězství, takže uvidíme, co z toho vzejde,“ řekl slávistický kouč Jarolím, jehož tým loni Žilinu vyřadil v předkole Ligy mistrů.

„Není to zase tak dávno, abychom mohli zapomenout, navíc jsme si ho teď znovu pustili. Ale přeci jenom se toho hodně změnilo v našem mužstvu i v týmu Žiliny. Navíc se vyměnil trenér, takže si myslím, že to bude trošku jiné. Tenkrát se navíc hrálo na dva zápasy. Teď je zápas jenom jeden, takže není co napravovat a my se určitě budeme snažit hrát víc dopředu,“ vidí rozdílnost obou střetnutí trenér Slavie, který se musí obejít bez zraněných Tavarese, Černého, Šmicera a Litteriho.

O kvalitách Žiliny nelze spekulovat. Žlutozelení už několikrát dokázali, že umí hrát vynikající fotbal, ale papírově stále zůstávají outsiderem dnešního zápasu. Kdy jindy by se ale mělo mužstvo ze severozápadu Slovenska vytáhnout? Rivalita mezi Čechy a Slováky je tradiční, navíc jen výhra dnes Žilinu zachrání v boji o postup do jarních evropských bojů.

„Těžko mluvit o nějakých vyhlídkách. Slavia je určitě hodně silná, to je jisté. Viděl jsem ji na vlastní oči i na videu. Je to mužstvo, které je momentálně ve velké pohodě a výborně poskládané,“ uvedl trenér Dušan Radolský, který v úvodu sezony nahradil na lavičce Žiliny Pavla Vrbu. Na Slovensku však zůstali hráči Šourek, Rilke, Vomáčka či Brazilec Adauto, který právě ve Slavii dříve působil.

Bookmakeři společnosti bwin očekávají vyrovnaný souboj, ve kterém vidí mírného favorita v mužstvu domácích. Jste-li stejného názoru, poté si na Žilinu vsaďte - kurs je 2.45. Myslíte si, že zápas skončí vítězstvím českého klubu? Pak si vsaďte právě na něj s kursem 2.60. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na remízu s kursem 3.25.

Reklama