Hlavní obsah

Barcelona zajíždí na horkou půdu Sevilly

Španělská Primera division dnes nabídne prestižní šlágr, v němž se střetne Sevilla s Barcelonou. Andalusané aktuálně ztrácí na svého soupeře a zároveň lídra tabulky pět bodů a dnes by jistě rádi tento fakt zmírnili.

Článek

Duely Sevilly s Barcelonou vždy slibují velkolepou podívanou, ne už nikterak jasný výsledek. V poslední době jsou souboje těchto mužstev vyrovnané, když Katalánci na hřišti soupeře zvítězili naposledy na začátku roku 2005. Poslední tři duely navíc skončily remízou.

Sevilla do toho dnešního jistě nejde v roli favorita, i když letos nehraje opět vůbec špatně. Minulý týden hostila silnou Valencii a utkání nakonec skončilo bez branek. Andalusane tak přišli o sérii dvou výher v řadě, když především zisk tří bodů v Getafe se hodně cenní. Nyní čeká svěřence Manola Jimeneze souboj s Barcelonou, který bude pravděpodobně ještě obtížnější než zápas z minulého týdne proti Valencii.

„Musíme se pokusit Barceloně překazit její hru a co nejvíce držet míč. Musíme to zkusit, i když to nebude jednoduché. Jsem si ale jistý, že i takového soupeře můžeme porazit,“ nechal se slyšet lodivod Sevilly, kterému se vrací uzdravení Sebastien Squillaci, Julien Escude a Luis Fabiano. Fit stále naopak nejsou Arouna Kone a Ernesto Javier Chevanton. Karetní trest si navíc musí odpykat Jesus Navas a nejistý je start Lautara Acosty.

Barcelona je současným lídrem španělské ligy a nutno uznat, že pod trenérem Josepem Guardiolou našla ztracený impuls a elán do hry. Barca opět předvádí vynikající fotbal, kterému nechybí branky. Naposledy to dokázala v rámci Ligy mistrů na hřišti Sportingu, jehož branku poznamenala pěti přesnými zásahy. Na rozdíl od minulého týdne, kdy Katalánci jen remizovali s Getafe, nechyběl v Portugalsku hvězdný záložník Lionel Messi, který je bezesporu důležitou součástí mužstva Barcelony.

Argentinec nebude na hřišti chybět ani dnes stejně jako duo Carles Puyol - Toure Yaya, kterému kouč Guardiola naordinoval odpočinek vzhledem k náročnému programu. Už příští týden totiž hostí Barcelona Valencii a hned následující víkend je na programu tradičně vyostřený souboj s Realem Madrid, který se uskuteční rovněž na Nou Campu. Už dnes však čeká Barcu velmi těžký zápas, což ví i sám Guardiola.

„Soupeř má velmi silný tým s dobrou ofenzívou a propracovanou defenzívou. Budeme napadat jejich obranu a chtít získat míč co nejdříve, zároveň tím zastavovat jejich křídelní hráče, kteří jsou velmi nebezpeční,“ řekl bývalý hráč a současný trenér Barcelony.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin dnes mírně favorizují hosty, na které si můžete vsadit s kursem 2.00 rovné. Pokud si myslíte, že se o vítězi nerozhodne, pak zkuste remízu s kursem 3.25. A kdo věří, že Sevilla porazí favorizovanou Barcelonu, může si vsadit s kursem 3.40.

Reklama