Hlavní obsah

Srazí Citizens Portsmouth na kolena?

Tento víkend má anglická Premier league na programu pouze jediný zápas, a to dohrávku 21. kola mezi tápajícím Portsmouthem a Manchesterem City. Pompey dělí jen dva body od samotného dna tabulky, zatímco Citizens se vítězstvím mohou posunout už na osmou příčku.

Článek

Portsmouth čeká na výhru od konce listopadu loňského roku, kdy zdolal 3:2 Blackburn. Od té doby domácí uhráli dvě remízy s West Hamem a Tottenhamem a ve zbývajících sedmi utkáních prohráli. Pověstným hřebíčkem do rakve trenéra Tonyho Adamse byl poslední zápas s Liverpoolem. V něm Pompey ještě v 85. minutě vedli nad Liverpoolem 2:1, ale následně obdrželi branky od Kuyta a Torrese a prohráli 2:3. Tony Adams, bývalý kapitán Arsenalu, se tak s trenérským žezlem rozloučil po 106 dnech, ve kterých získal z 22 zápasů jenom čtyři výhry.

„Dělali jsme chyby, ale na druhé straně jsme byli svědky několika dobrých výkonů. Nugent odehrál dobré utkání a slušný debut si odbyl i Angelos Basinas,“ dodal po prohře s Reds bývalý lodivod Pompey Adams.

Loňské vítěze FA Cupu dočasně povede vedoucí mládeže Paul Hart, zatímco se spekuluje o příchodu Svena-Gorana Erikssona či Avrama Granta. Do základní sestavy by se dnes mohl spolu s Niko Kranjčarem vrátit záložník Jermaine Pennant. Zcela fit jsou navíc obránci Armand Traore, Marc Wilson a Younes Kaboul. Na listině zraněných však nadále zůstávají záložníci Papa Bouba Diop a Richard Hughes.

„Určitě to nebude snadné utkání. Musíme si věřit a začít sbírat body. Manchester má ve svém středu několik individualit, které mohou rozhodnout zápas,“ říká kapitán domácích Sol Campbell, který si bude muset dávat pozor třeba na brazilské duo Elano-Robinho, které svými brankami zařídilo výhru Brazílie nad Itálií.

Manchester se navíc nachází v rozhodně lepším rozpoložení, nežli jeho dnešní soupeř. Citizens v roce 2009 zvítězili nad Wiganem a Newcastlem, následně sice prohráli 0:1 ve Stoku, ale minulý týden se díky brance ve formě hrajícího Bellamyho opět radovali z vítězství. Velkou zásluhu na třech bodech měla také posila z Newcastlu, brankář Shay Given.

„Potřebujete takhle zkušeného brankáře, abyste mohli být úspěšní. S výhrou jsme spokojeni. Prezentujeme se aktuálně výbornou formou a užíváme si to,“ dodává spokojený trenér Mark Hughes, který se musí obejít bez suspendovaného kapitána Dunna a zraněných Sturridge, Benjaniho, Petrova a Bojinova.

Na vítězství Portsmouthu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.85. Mírným favoritem je podle bookmakerů hostující Manchester City s kursem na výhru 2.30. Na remízu si potom můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama