Hlavní obsah

V Davosu se dnes čeká napjaté utkání

Poslední tajenku zbývá odkrýt ve čtvrtfinále play-off nejvyšší švýcarské hokejové soutěže. Jen jediná série dospěla až k sedmému duelu. O semifinálovou vstupenku si to dnes ve Vaillant Aréně rozdá Lugano s domácím Davosem.

Článek

Vyrovnaný průběh předurčovalo už umístění obou celků v dlouhodobé soutěži, vždyť do vyřazovací části vstupoval Davos ze čtvrté a Lugano z páté pozice. Pět ze šesti střetnutí skončilo remízou, a pouze dvakrát se radovalo v této sérii pořádající mužstvo. Davos vedl již 3-1 na zápasy, nicméně Luganu se podařilo dvěma výhrami srovnat.

HC Davos je osmadvacetinásobným mistrem své země. Slavný klub loni vypadl v semifínále s Curychem, a tak touží letos dokráčet přinejmenším mezi nejlepší duo. Mužstvo vedené trenérem Arnem Del Curtem spoléhá na vyrovnanost kádru, bodově dokáže pravidelně přispívat velké množství hráčů.

Pozici brankářské jedničky zaujímá Leonardo Genoni, vůdcem zadních řad je kapitán Marc Gianola. Při ofenzivních manévrech řádí nejvíce Andreas Ambühl, který ovládl týmovou produktivitu v základní části. Solidní pozici v týmu mají také čeští útočníci. Kromě ikony klubu Josefa Marhy zde působí také Petrové Sýkora a Tatíček. Davos vstupuje do klíčového utkání v plné síle, mimo hru je pouze zraněný Lukas Stoop.

HC Lugano stanulo na švýcarském trůnu celkem šestkrát, naposledy v roce 2006. Minulý ročník však muselo na medailové souboje zapomenout, vždyť svou příslušnost k NLA zachraňovalo až v play-out. Ani aktuální sezóna neprobíhala zrovna hladce. Na řadu přišla dokonce výměna hlavního muže střídačky. Současným koučem Panterů je Hannu Virta.

Mezi tyčemi má své pevné místo David Aebischer. Obranně velí Petteri Nummelin, který zaznamenal na beka úctyhodných šedesát bodů v dlouhodobé soutěži, z toho jednadvacet gólů. Ještě o něco lepší statistiky zaznamenal Patrick Thoresen, tahoun ofenzivních řad Lugana. Marodka Panterů není zrovna nezanedbatelná, do hry zcela jistě nezasáhnou Kostovic, Romy, Domenichelli, Hänni a Paterlini.

Uvidíme v další fázi soutěže Lugano, nebo semifinálové brány otevřou hokejisté Davosu? Rozluštění této tajenky přinese dnešní večerní utkání. Bwin vypsal na výhru Davosu kurs 1.90, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.05, pokud věříte v triumf Lugana, je pro vás připraven kurs 3.25.

Reklama