Hlavní obsah

Štěpánek má s Davyděnkem nevyřízené účty

Už pětkrát se na světových tenisových turnajích proti sobě postavili Radek Štěpánek a Nikolaj Davyděnko. Třikrát se radoval Rus; podaří se dnes českému hráči v Rotterdamu vyrovnat vzájemnou bilanci?

Článek

Štěpánek v Nizozemí hraje zatím svůj nejlepší letošní turnaj. Nedařilo se mu ani v Austrálii, ani na předchozích turnajích v Evropě, kde se dostal maximálně do druhého kola. V Rotterdamu si zatím poradil se Švýcarem Lammerem, kterého porazil ve dvou setech, poté překvapivě hladce i s Fabricem Santorem a ve čtvrtfinále porazil i mladého Srba Djokoviče, se kterým před pár týdny prohrál. Zdá se tedy, že se mu vrací forma.

Jenže to samé se dá říci i o Rusu Davyděnkovi, který se bude snažit cestu do finále Štěpánkovi překazit. Ten hraje od začátku roku výborně; v Dauhá skončil ve čtvrtfinále, v Sydney si polepšil a postoupil do semifinále a v Melbourne postoupil přes čtyři soupeře mezi nejlepších osm, kde skončil na raketě Rogera Federera. Nezadařilo se mu jen v Marseille, kde nestačil ve druhém kole na nadějného krajana Koroljeva. O jeho formě svědčí fakt, že na něj v Rotterdamu nikdo neuhrál víc než 4 gamy v jednom setu - ve dvou sadách porazil postupně Hernycha, Grega Rusedskiho i Itala Braccialiho.

Vzájemná bilance obou tenistů je 3:2 ve prospěch Davyděnka. Naposledy se ovšem radoval Štěpánek, když loni na halovém turnaji v Paříži porazil svého soupeře 7-5 6-4. Myslíte si, že mu to dnes Davyděnko vrátí? Vsaďte si na ruského tenistu v kursu 1.44. Nebo podle vás Štěpánek nepříznivou bilanci srovná? Pak nevynechejte kurs 2.40 na výhru českého tenisty.

Reklama