Hlavní obsah

Řecko chce zapomenout na nevydařenou kvalifikaci

Eurotip.cz

Debaklem skončila kvalifikace na nadcházející mistrovství světa pro úřadující evropské šampiony z Řecka. Svěřenci trenéra Rehhagela skončili ve své skupině až na čtvrtém místě; malou náplastí by pro ně mohla být dnešní výhra nad Běloruskem na turnaji v Limassolu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Turnaje na Kypru se účastní osm týmů. Rehhagel bere účast svého mužstva jak přípravu na obhajobu titulu. Kvalifikační skupinu nemají příliš těžkou - soupeři jim budou Turecko, Norsko, Bosna a Hercegovina, Maďarsko, Moldávie a Malta, přesto po nedávném neúspěchu určitě nebudou chtít nic podcenit. S jejich formou to jde totiž s kopce; od nástupu Rehhagela k řeckému národnímu týmu měli do finále Eura 2004 bilanci 21-8-7, od té doby ale jen 7-6-7.

Ani Bělorusům se kvalifikace nevyvedla a ve své skupině skončili předposlední. Za zmínku ovšem stojí několik výsledků: v Itálii dělali domácím velké problémy a se squadrou azzurou prohráli lichotivě 3:4, ve Skotsku, které na domácí prostředí hodně spoléhá, dokonce zvítězili 1:0 a bod si odvezli i z Norska a Slovinska.

Nevypadá to tedy, že by hráči východní země byli proti silnějším týmům odevzdaným soupeřem. Věříte, že by mohli favorita zaskočit i dnes? Kurs na jejich neprohru je u Betandwin 1.97. Nebo si myslíte, že Rehhagelův tým konečně najde ztracenou formu? Pak si vsaďte na Řecko s kursem 1.65.

Reklama