Hlavní obsah

Brückner bude v Turecku testovat hráče

Dvě utkání během jednoho dne stihnou sehrát čeští fotbalisté, kteří jsou v těchto dnech v Turecku. Trenér Brückner musí poskládat dvě sestavy, přičemž několik fotbalistů se představí jak v té odpolední, tak ve večerní. Povede se našim hráčům jeden z posledních zápasů před mistrovstvím světa?

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

Dnešní duel s Tureckem se odehraje přesně sto dní před začátkem mistrovství v Německu. Pro Brücknera je proto důležité vyzkoušet co nejvíc hráčů ze sedmadvacetičlenného kádru. Zatímco v odpoledním utkání bude kouč víc experimentovat, ve večerním zápase se objeví jedenáctka, která se bude blížit ideálnímu složení. Na včerejším tréninku se české mužstvo rozdělilo na dvě poloviny, které si proti sobě zahrály. V silnějším týmu hráli mimo jiné Rosický a Poborský v záloze a Baroš na hrotu, kteří by se měli objevit i dnes večer. Zranění zabránilo cestě do Turecka Šmicerovi s Jarolímem, místo kterých by se měli objevit Karel Piták a Lukáš Zelenka.

Turecký národní tým má dnes českému co oplácet. Za posledních 12 let se fotbalisti obou zemí potkali třikrát a pokaždé se radovali naši s celkovým skóre 11:1. V roce 1994 český tým zvítězil v Istanbulu 4:1, o dva roky později vyhrál v Ostravě 3:0 a v roce 2003 přišla vůbec nejvyšší výhra, kdy jsme v Teplicích porazili Turky 4:0. Trenér domácích Fatih Terim, který dnes povolal vesměs hráče z domácí ligy, stejné problémy jako Brückner nemá; jeho země se totiž po prohře se Švýcarskem v baráži na mistrovství světa nedostala.

Turecké prostředí bývá velmi bouřlivé a podle bookmakerů jsou v něm domácí favority dnešního zápasu. Pokud věříte Turkům, že si budou po vyřazení spravit chuť na českém týmu a podaří se jim to, vsaďte si na ně v kursu 2.35. Nebo podle vás český tým znovu prokáže svou kvalitu? Pak si na něj můžete vsadit s kursem 2.70.

Reklama