Hlavní obsah

Povede se Sacramentu doma lépe?

Eurotip.cz

Nůž na krku začínají mít basketbalisté Sacramenta. Tým, který měl tu smůlu a v prvním kole play off narazil na San Antonio, prohrál první dva zápasy. Pokud chce pomýšlet na postup, měl by alespoň doma proti favorizovaným Spurs zabrat.

Článek

Už v prvním utkání dalo San Antonio svému soupeři najevo, kdo je v souboji nejlepšího týmu Západu a posledního postupujícího pánem. Na své palubovce rozdrtili Sacramento 122-88; už v poločase vedli o 34 bodů a mohli si dovolit šetřit hráče základní pětky. V utkání navíc hostující Artest tvrdě fauloval Ginobiliho, za což si vysloužil trest na jedno utkání. Bez svého nejlepšího obránce šli Králové do druhého zápasu znovu jako outsideři. San Antonio ovšem hodně potrápili, ještě čtyři vteřiny před koncem vedli o tři body a prohráli až po prodloužení 119-128.

Znovu se tak zatím potvrzují výsledky ze základní části, kdy San Antonio v prvních dvou zápasech nad svým protivníkem zvítězilo. Sacramentu se podařilo vyzrát na obhájce titulu jen jednou; začátkem dubna, kdy Kings potřebovali každé vítězství, aby vůbec postoupili do play off, vyhráli v Texasu na půdě Spurs 97-87. Pokud chtějí San Antonio alespoň potrápit, měli by si vzpomenout na formu z února a března, kdy vyhráli 11 domácích zápasů v řadě. "Udělali, co se od nich čekalo," řekl na adresu svěřenců trenéra Popoviche Shareef Abdur-Rahim. "Uhájili domácí hřiště. My teď musíme v Sacramentu uhájit to své," dodal.

Králů se ještě nikdy v historii nepodařilo otočit sérii, ve které prohrávali 0-2 na zápasy. Pokud chtějí změnit dějiny, měli by začít už dnes. Myslíte si, že dnes na domácí palubovce potvrdí svou sílu? Vsaďte si na domácí, které bookmakeři považují za outsidery, a proto na ně vypsali kurs 2.25. Nebo podle vás San Antonio vyhraje i třetí zápas? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 1.67.

Reklama