Hlavní obsah

Austrálie přivítá evropské šampiony

Ještě tři přípravné zápasy odehrají fotbalisté Austrálie před mistrovstvím světa v Německu. V prvních z nich doma přivítají úřadující mistry Evropy z Řecka.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Tak jako domácí berou dnešní přátelský zápas jako přípravu, přistupují k němu tak i hosté. Řecko se sice na mistrovství světa nekvalifikovalo, za dva roky je ale čeká obhajoba evropského titulu. Do Melbourne dorazili se silným výběrem, který se před téměř 100.000 diváky utká s výběrem trenéra Guuse Hiddinka. Ne všichni fanoušci ale budou povzbuzovat Austrálii - Melbourne je město s třetím největším počtem Řeků na světě. Trenér hostů Rehhagel proto podle svých slov doufá, že jejich povzbuzování dožene řeckou reprezentaci k vítězství. Nějaký čas na trávníku by proto měl strávit i Georgios Samaras, jehož otec se v Melbourne narodil.

Kouč domácích Hidding předpokládá, že Řecko dnes ustoupí od své defenzivní taktiky, díky které získali titul místrů Evropy. "Myslím, že jsou zklamáni, že se nedostali na mistrovství světa," prohlásil Hiddink. "Řekl bych, že se budou chtít pomstít, a proto budou útočit víc, než na Euro 2004," dodal Nizozemec. "Jestli to tak bude, dokážeme si s tím poradit," nebojí se trenér, který dnes nemůže počítat se záložníkem Evertonu Cahillem, Aloisim ani Herrym Hewellem z Liverpoolu.

Možné sestavy
Austrálie: Mark Schwarzer, Brett Emerton, Craig Moore, Lucas Neill, Scott Chipperfield, Vince Grella, Josip Skoko, Jason Culina, Marco Bresciano, Mile Sterjovski, Mark Viduka
Řecko: Antonios Nikopolidis, Georgios Seitaridis, Traianos Dellas, Ioannis Goumas, Takis Fyssas, Theo Zagorakis, Kostas Katsouranis, Stelios Giannakopoulos, Angelo Basinas, Georgios Karagounis, Angelo Charisteas

Favoritem dnešního souboje je podle bookmakerů Austrálie, na kterou společnost Betandwin vypsala kurs 2.10. Věříte, že Řekové z Melbourne nepojedou s prázdnou? Pak si vsaďte na neprohru hostů s kursem 1.57.

Reklama