Hlavní obsah

Paraguay: Chceme hrát ofenzivněji

Napravit úvodní klopýtnutí dnes budou chtít fotbalisté Švédska. Ve svém prvním utkání nevstřelili Trinidadu ani gól; pokud dnes neporazí Paraguay, mohou se také rozloučit s mistrovstvím už po základní skupině.

Článek

Nejsilnějším protivníkem Švédů byl v úvodním souboji brankář Trinidadu a Tobaga Hislop; seveřané na něj vystřelili šestadvacetkrát, v síti ale neskončil ani jeden z pokusů. Hráči trenéra Lagerbäcka věří, že proti Jihoameričanům střeleckou nemohoucnost prolomí. "Obavy nemám, protože máme 'Henkeho'," prohlásil Ibrahimovič, který doufá, že se Henrik Larsson střelecky probudí. "Měli bychom hrát pořád stejně, góly přijdou," odmítá útočník změnit taktiku. Kvalifikací přitom Švédové prošli jako střelecky nejproduktivnější tým - v deseti utkáních nastříleli soupeřům 30 branek. Do brány se dnes Evropanům vrátí Isaksson, který měl otřes mozku.

Problémy ale nemají jen Švédové. Také Paraguay si vstup do šampionátu představovala jinak. V prvním utkání prohráli 0:1 s nevýraznou Anglií a pokud dnes prohrají, mohou se s turnajem rozloučit. "Toto je klíčový zápas. Pokud prohrajeme, můžeme si začít balit," řekl lakonicky paraguayský útočník Valdez. Tým trenéra Ruize se musí vypořádat se zraněním brankáře Villara, který si proti Anglii natrhl sval a na mistrovství skončil. Ani to ale Jihoameričanům nebere optimismus. "Zápas s Anglií je za námi a nic už s tím nenaděláme. Velkou část zápasu jsme měli pod kontrolou a ukázali jsme, co jsme schopni hrát," řekl Oscar Harrison, prezident paraguayské fotbalové asociace. Ruiz chce proti Švédům vyrukovat s ofenzivnější strategií, než v prvním zápase. "Musíme změnit taktiku a víc chodit dopředu. Jako v druhém poločase proti Anglii," prohlásil Valdez.

Věříte dnes v rozhodujícím utkání Paraguayi, která čeká na první bod, nebo Švédům, kteří se chtějí rehabilitovat po překvapivé remíze s Trinidadem? Vsaďte si na zápas Švédsko - Paraguay!

Reklama