Hlavní obsah

Poradí si oslabený útok s Ghanou?

Eurotip.cz

Těžší zápas než se Spojenými státy očekává český trenér Karel Brückner v našem druhém vystoupení na mistrovství světa. Porazit Ghanu bude o to složitější, že kromě Milana Baroše nezasáhne do hry ani druhý vynikající střelec, Jan Koller.

Článek

Česká ofenziva tak přišla o své dva nejlepší útočníky. Právě Koller byl hráč, kterého se kvůli jeho výšce hráči Ghany obávali nejvíce. Jeho místo zaujme další dlouhán, Vratislav Lokvenc, který ale kvalit nejlepšího střelce české reprezentace nedosahuje. Úplnou sestavu proti dnešnímu soupeři ale Brückner tají. "Kdo bude a nebude připraven proti Ghaně, kdo bude a nebude připraven proti Itálii, kdo bude a nebude připraven na osmifinále, to je naše interní záležitost," prohlásil trenér. S oslabenou ofenzivou tak osud českého týmu bude možná znovu záviset na schopnostech Tomáše Rosického. Novopečený záložník Arsenalu proti USA nejprve ranou z dálky zvýšil na 2:0 a fanoušky Kanonýrů, ke kterým po sezoně přestoupil, potěšil i krásným sólem, které završil trefou na 3:0.

Po úvodní prohře s Itálií 0:2 nezbývá našemu dnešnímu soupeři nic jiného, než se tlačit dopředu a doufat, že oslabený český útok nebude mít svůj den. "Samozřejmě musíme od začátku útočit a pokusit se zvítězit," řekl trenér Ghany Dujkovič. "Bude to těžké, ale stejně těžké to bude i pro Českou republiku, protože náš tým se nikdy se nevzdává a vždy bojuje až do závěrečného hvizdu," dodal kouč, podle kterého ani ztráta Kollera a Baroše nesnižuje naše kvality. "Česká republika má vynikající individuality. Těmi jsou například Koller a Baroš, potom ale mají 21 dalších výborných hráčů," prohlásil chorvatský trenér, který popírá předsudky o tom, že jeho hráči jsou sice výborně fyzicky a technicky vybavení, ale že jim chybí disciplína. "Náš fotbal není naivní. Hráči nastupují v Evropě, umí hrát takticky a jsou zodpovědní," tvrdí Dujkovič. Úkolem jeho svěřenců bude poradit si s defenzivou, která v úvodním souboji zastínila americké útočníky. "Mají vynikajícího brankáře a dobrou obranu, takže budeme zkoušet střílet zpoza šestnáctky," naznačil taktiku kapitán Ghany Stephen Appiah, který kdysi v Juventusu oblékal stejný dres, jako Pavel Nedvěd. Právě náš kapitán je podle něj hrozba. "Pavel se nesmírně těžko zastavuje. V zápase nedrží svoji pozici, není jen vlevo, ale pořád běhá po celém hřišti. Jenže nám prostě nezbývá, než ho udržet," tvrdí Appiah.

I přes ztráty na české straně je podle bookmakerů tým trenéra Brücknera favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.55. Myslíte si, že proti nám Afričané uhrají alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 2.28. Sázet ale můžete i na desítky dalších příležitostí a samozřejmostí je možnost tipovat během utkání live.

Reklama