Hlavní obsah

Bratislava uvidí souboj dvou posledních mistrů

Artmedia ani Ružomberok nemají zatím v domácí soutěži příliš lichotivou bilanci a chtějí s ní začít něco dělat. Prozatímní osmé, respektive deváté místo je pro tyto celky opravdu málo.

Článek

Výhodu domácího prostředí v tomto utkání bude mít tým z Bratislavy. Petržalka odehrála prozatím jen dvě utkání. Nejdříve nestačila na mužstvo z Košic, ale vše si vynahradila v derby se Slovanem Bratislava. Výsledek 4:1 ukázal, kdo je nyní králem slovenského hlavního města. Artmedia jakožto vicemistr minulého ročníku slovenské Corgoň ligy měla právo hrát 1. předkolo poháru UEFA. To už má úspěšně za sebou, minulý týden vyřadila gruzínský celek Georgia Tbilisi, i když po nepříliš přesvědčivých výkonech. Na to se ale historie neptá a Petržalka bude bojovat dál. Nyní ji čeká nevyzpytatelný tým z hlavního města Běloruska, Dynamo Minsk.

Pro Ružomberok je Artmedie v současné době největším rivalem a i kvůli tomu se chystá k dnešnímu zápasu přistoupit zodpovědněji, než k těm předešlým. "Po úspěšném vystoupení v odvetě Ligy mistrů bysme chtěli zlepšit svoje postavení v ligové soutěži. Do Bratislavy odjíždíme s cílem bodovat, i když víme, že nás čeká předloňský mistr, který bude i v tomto roce hrát o nejvyšší příčky," řekl před utkáním trenér týmu František Komňacký. Dodal, že kvůli velice nabitému programu chystá několik změn v sestavě. Ružomberok si zajistil postup do 3. předkola, když se mu povedla domácí odveta proti švédskému Djurgaardenu; teď ho narazí silný ruský celek CSKA Moskva.

Jak myslíte, že dopadne šlágr 4. kola slovenské Corgoň ligy? Pokud věříte v úspěch Artmedie, vsaďte si ji s kursem 2.05. Myslíte si spíše, že zápas skončí remízou? Vsaďte si na nerozhodný výsledek, kurs je 3.05. A jestli podle vás vyhraje loňský mistr, nevynechejte kurs 3.35 na jeho dnešní vítězství.

Reklama