Hlavní obsah

Zklamaný Boston se vrací domů

Nejhorší sérii porážek v letošní sezoně mají za sebou baseballisté Bostonu. Red Sox prohráli pětkrát v řadě; černou sérii se dnes pokusí ukončit v utkání s Baltimorem.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Všech pět zmiňovaných utkání odehrál Boston na hřištích soupeřů. V Tampě vyhráli první zápas série, v dalších dvou ale odešli poraženi a odcestovali do Kansasu. Tady se dočkali nečekané potupy - na půdě nejhoršího týmu MLB prohráli všechny tři zápasy. Předevčírem přitom byli blízko vítězství, v deváté směně ale selhal jinak spolehlivý dohazovač Papelbon. Včerejší zápas se vyvíjel podobně; po sedmé směně vedl Boston 4-2, nadhazovači Red Sox Schillingovi se ale ta osmá nevyvedla a zápas skončil znovu 5-4 pro domácí. Dnes se konečně hráči trenéra Francony vracejí domů, kde proti Baltimoru pošlou Davida Wellse. Veterán v dresu Rudých ponožek letos prožívá nejhorší sezonu - většinu času strávil mezi marody a ve čtyřech zápasech, které odházel, ani jednou nezvítězil.

I přes šňůru proher ale domácí reálně zůstávají v boji o play off, což se o jejich soupeři nedá říci. Baltimore ve Východní divizi znovu zůstává ve stínu Yankees a Bostonu. Orioles v této sezoně nikdy nevyhráli víc než tři zápasy v řadě a s bilancí 51-64 se s jejich útokem na titul letos už příliš počítat nedá. V jejich dresu se dnes ve Fenway Parku představí nováček Adam Loewen, který se na rozdíl od několika svých vrstevníků zatím nepředstavil ve zrovna lichotivém světle: z devíti zápasů si odnesl dvě výhry a tři prohry a průměr téměř 6 bodů na zápas, pro které si doběhli jeho soupeři; na cizích stadionech se mu už vůbec nedaří, ve 24 směnách povolil 20 oběhů.

Boston má doma nejlepší bilanci v lize, proto se nelze divit, že ho bookmakeři považují za favorita s kursem 1.58. Věříte, že Baltimore využije slabé formy Red Sox? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.40.

Reklama