Hlavní obsah

Suverénní Liberec míří do Olomouce

Bez sebemenšího zaváhání zatím procházejí rozjíždějící se sezonou Gambrinus ligy obhájci titulu z Liberce. Ze tří zápasů mají tři výhry; zopakují dnes své předešlé výkony na olomouckém stadionu?

Článek

Nejen, že Slovan v lize zatím nepoznal nic než výhru, ve třech zápasech dokonce nedostal jediný gól. Už v Českých Budějovicích ukázal, že to s obhajobou titulu myslí vážně; na jihu Čech zvítězil Liberec 2:0, stejně jako o týden později při domácí premiéře s Ostravou. Nejtěžší zápas měl hráče trenéra Lavičky čekat minulé kolo, kdy zavítali na Strahov k utkání se Slavií Praha. I s ní si ale poradili - jak jinak, než 2:0. "Trenér nám naordinoval presink od prvních minut, měli jsme atakovat hráče a vyšlo to. Prostě neměníme styl, ať hrajeme doma nebo venku," prohlásil po vydařeném utkání útočník Zbyněk Pospěch, autor druhé branky.

O podobném startu si fotbalisté Olomouce mohou nechat jen zdát. Hanáci se po dlouhých letech dostali na ligové dno. Na rozjezd měli těžkého soupeře, na hřišti Mladé Boleslavi přesto sahali po bodu, o který přišli až pár minut před koncem zápasu. Poté ale doma nedokázali porazit nováčka z Českých Budějovic, se kterým jen remizovali 0:0. V souboji dvou týmů bez vítězství potom - stejně jako v minulých letech - podlehli v Ostravě místnímu Baníku, který se radoval z vítězství 3:1. Dnes ji sice čeká rozjetý Liberec, hráči trenéra Paličky ale nechtějí nic jiného, než výhru. "Musíme myslet na víc než jenom na bod. Přestože narazíme na nejkompaktnější mužstvo v lize, musíme hrát opravdu aktivně," prohlásil Palička. Jeho týmu hraje do karet zřejmě jen historie - na Andrově stadionu nedokázal Liberec zvítězit už osm let.

Vzhledem k dosavadním výkonům obou týmů není překvapením, že bookmakeři považují za favorita zápasu hosty, na které vypsali kurs 2.25. Věříte, že domácí dnes, stejně jako v minulých sezonách, uspějí? Potom si vsaďte na neprohru Olomouce s kursem 1.50 nebo rovnou jejich výhru v kursu 3.05.

Reklama