Hlavní obsah

Slovácko přivítá neporažený Liberec

Na další skvělou sezonu mají zaděláno fotbalisté Liberce. Úřadující mistr Gambrinus ligy nedostal v pěti zápasech nového ročníku jediný gól; prodloužit sérii s čistým štítem se dnes pokusí v Uherském Hradišti.

Článek

V prvních čtyřech kolech dokonce Liberec neztratil ani bod. Na hru svěřenců kouče Vítězslava Lavičky nenašel recept nejprve nováček z Českých Budějovic a poté ani ostravský Baník, Slavia a Olomouc. Prvním, kdo Severočechům sebral body, bylo Brno. Moravané, kteří se letos prezentují stejně bezchybnou obranou, se v Liberci radovali z cenné remízy 0:0. "Byli jsme bezzubí, nemohli jsme se prosadit," prohlásil po utkání záložník Jiří Bílek. Po reprezentační přestávce má jeho trenér znovu k dispozici kompletní tým. Na trávníku by se tak měl objevit i Tomáš Frejlach, který svými dvěma přesnými trefami v národním týmu do 21 let rozhodl utkání s Běloruskem.

Zatímco minule Liberec čekal soupeř s nejlepší obranou, dnes si zahraje proti týmu, který zatím inkasoval nejčastěji. Slovácku se náramně povedl vstup do sezony; mužstvo, které v posledních dvou sezonách vyhrálo na cizích hřištích dvakrát, si odvezlo všechny body ze Zlína po vítězství 2:1. To ovšem bylo všechno, co hráči trenéra Plíška předvedli. V dalším kole nestačili doma na Mladou Boleslav, bez bodu potom odjeli z Teplic, další domácí prohru Slovácka zařídila Ostrava a v posledním kole před přestávkou prohrálo Slovácko 0:1 v Českých Budějovicích. "V naší hře nebyla taková síla, abychom slibné situace dokázali dotáhnout k úspěchu. Báli jsme se vytvořit tlak a říct si o balón, bylo to z naší strany velice smutné," konstatoval po nepovedeném utkání Plíšek. Ten navíc v uplynulých dnech přišel o krále střelců Ivanu, který přestupuje do Švýcarska, a Rajnocha, jehož služeb bude nyní využívat Mladá Boleslav.

Není divu, že tým bez inkasované branky je podle bookmakerů v dnešním utkání favoritem. Pokud věříte Liberci, můžete si na něj vsadit s kursem 1.85. Myslíte si, že se Slovácko dokáže vzpamatovat a vzít úřadujícímu mistrovi body? Potom si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 1.75. A jestli jste se nedokážete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live!

Reklama