Hlavní obsah

Brněnskou obranu čeká rozjetá Ostrava

Pečlivou defenzivu zvolilo Brno v letošní sezoně jako svou hlavní zbraň. Vstřelit branku se zatím nepodařilo žádnému z dosavadních soupeřů moravského klubu; zlomit kouzlo svěřenců trenéra Mazury se dnes pokusí Ostrava.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Výsledky Brna jsou si zatím podobné jako vejce vejci. Moravané odehráli doma dva zápasy, ve kterých zvítězili pokaždé 1:0; na cizí stadiony odcestovali ke třem utkáním, které skončily vždy 0:0. Po pěti kolech tak mají celkové skóre 2:0, které jim stačilo na devět bodů a prozatímní sedmé místo. Jediným střelcem týmu je Lukáš Zelenka, vedení klubu proto uvítalo návrat útočníka Milana Pacandy. Ten se na Srbskou vrátil na roční hostování ze Sparty. " Na utkání s Ostravou už bude připraven," potěšil domácí fanoušky spolumajitel mužstva Roman Pros.

Ostravský Baník nezačal sezonu vůbec dobře. Nejprve nestačil doma na Slavii a 0:2 poté prohrál i v Liberci. Dvěma prohrami se ale hráči trenéra Večeři nenechali zdeptat a od té doby už soupeře válcují. Jako první odnesla jejich rostoucí formu Olomouc, která si na Bazaly přijela pro porážku 1:3. První body zvenku vybojoval Baník v Uherském Hradišti, kde porazil Slovácko 2:1, a před reprezentační přestávkou rozdrtila Ostrava doma Kladno 5:1. "Rádi bychom si čisté konto udrželi, ovšem Baník se střelcem Střihavkou bude velmi nebezpečným soupeřem," je si vědom síly soupeře trenér domácích Mazura. "Baník měl sice slabší vstup do sezony, nyní už ale hraje velmi dobře. Musíme si zejména pohlídat soupeřův bleskový přechod z obrany do útoku," dodal.

Jestli má dnes Ostrava v Brně uspět, bude si muset počínat lépe, než v posledních letech. Od roku 2002 zde totiž ve čtyřech zápasech vstřelila jediný gól, který ji loni stačil na remízu 1:1. Dnes je podle bookmakerů mírným favoritem Brno, na které společnost bwin vypsala kurs 2.15. Myslíte si, že Baník dokáže svému soupeři sebrat body? Potom si vsaďte na remízu v kursu 2.90 nebo na vítězství hostů s kursem 3.30.

Reklama