Hlavní obsah

Udrží se Manchester v čele tabulky?

Osmé kolo Premier League dnes odstartuje na JJB Stadium, kde sídlí mužstvo Wigan Athletic. Soupeřem mu bude momentálně nejlepší tým na britských ostrovech - slavný Manchester United.

Článek

Wigan je letos věrný své tradici dobrých domácích utkání a tragických výkonů na hřištích soupeřů. Před reprezentační přestávkou nestačil na Blackburn, což byl pro něj už čtvrtý zápas v řadě bez plného bodového zisku. Tyto ztráty ho odsunuly až na patnáctou příčku. Nyní se trenérovi Jewellovi po týdnu vrací do mužstva hned 12 hráčů, kteří sehráli kvalifikační utkání za svá národní mužstva. Po zranění už trénuje nováček v mužstvu Athletics Andy Webster, v dnešním utkání si ale ještě premiéru neodbude. Nenastoupí ani dvojice Ryan Taylor - Steve McMillan, která už delší dobu laboruje se zraněními. "Dnes to bude jiné utkání, než to minulé. Manchester je jasným favoritem, jelikož chce vyhrát ligu a my můžeme hrát s čistými hlavami. Víme, že to bude těžký zápas, ale chceme bodovat a i s bodem budu spokojen," prohlásil Paul Jewell.

Manchester United odstartoval do nové sezony opravdu famózně. Po čtyřech kolech měl na svém kontě dvanáct bodů; poté ale přišel domácí zápas s Arsenalem a možná trochu nešťastná první porážka. Svěřenci Alexe Fergusona nedokázali zvítězit ani v dalším kole na hřišti Readingu, když byli jasně lepším týmem, ale střelecky se dokázal prosadit pouze Ronaldo. Fergusonovi hráči se znovu chytli až těsně před reprezentační přestávkou proti Newcastlu, nad kterým zvítězili 2:0, když se o obě branky postaral "nejlepší náhradník na světě" Ole-Gunnar Solskjaer. V dnešním utkání bude Ďáblům opět chybět obránce Gabriel Heinze, fit už je ale Ryan Giggs, který před svým zraněním hrál ve skvělé formě. "Jsme na čele ligy a chceme tam zůstat. Povedl se nám minulý zápas s Newcastlem a věřím, že to dnes potvrdíme," konstatoval Alex Ferguson.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Manchester United jednoznačným favoritem utkání s kursem 1.50. Jestli si myslíte, že má Wigan šanci na nerozhodný výsledek, tak si vsaďte na tuto příležitost s kursem 3.70. A pro ty největší odvážlivce je tu i možnost sázky na vítězství Athletics s vysokým kursem 6.10.

Reklama