Hlavní obsah

Vsaďte stovku na San Jose a vyhrajte 220 korun

Už za dva týdny startuje play-off zámořské hokejové NHL a nejlepší osmičky v obou konferencích se pomalu rýsují. Navíc se stále bojuje o celkové vítězství v soutěži. Nejlepší pozici má San Jose, které se ve čtvrtek představí v Edmontonu.

Článek

San Jose míří za triumfem v základní části soutěže, před druhým Bostonem má šest zápasů před koncem tříbodový náskok. Na konkurenta na Západě Detroit pak mají čtyřbodový náskok. Edmonton hazarduje se svojí pozicí a vypadl z elitní osmičky, která bude mít na západě jistý postup do play-off.

Olejáři naposledy v úterý prohráli s Anaheimem 3:5 a na osmý Nashville ztrácejí už tři body. Predátoři, stejně jako deváté St. Louis, navíc hrají v poslední době v pohodě a pravidelně bodují. Edmonton v poslední dvou letech v play-off chyběl a letos se ke stejnému konci schyluje také. Přitom ještě před dvěma týdny byli Olejáři sedmí v Západní konferenci. Pak ale prohráli pět ze šesti utkání.

San Jose čeká na uzdravení několika klíčových hráčů týmu, na které hodlá ve vyřazovacích bojích spoléhat. V pondělí Žraloci porazili 2:1 Calgary a podruhé v klubové historii tak nasbírali 50. výher v sezóně. Postrádali přitom oporu ofenzívy Marleaua, zkušeného beka Roba Blakea a letos produktivního Clowea. „Vždycky, když vám chybí devět hráčů, musí zabrat někdo jiný,“ říká na stránkách NHL brankář San Jose Nabokov. Ruský gólman vyhrál sedm z posledních deseti zápasů a průměr inkasovaných branek má 1,97.

Marleau byl přitom klíčovým hráčem v letošních soubojích s Edmontonem. Během obou vítězných zápasů vstřelil čtyři góly (v každém dva). V pondělí se naopak po dvouzápasové pauze vrátil kanonýr Cheechoo.

Na vítězství Edmontonu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6, na výhru San Jose pak 2,2. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama