Hlavní obsah

Povede trenér Rada reprezentaci i na podzim? Vsaďte si!

PRAHA

Trenér Petr Rada možná ve středu vedl fotbalovou reprezentaci naposledy. Jeho svěřenci prohráli klíčové utkání kvalifikace mistrovství světa 2010 se Slovenskem 1:2, o odvolání Rady se může rozhodnout příští týden na zasedání výkonného výboru ČMFS (VV), který jej do funkce v červenci zvolil.

Článek

Čeští fotbalisté po sobotní remíze ve Slovinsku potřebovali k uchování postupových nadějí bývalého federálního partnera porazit, po slabém výkonu ale prohráli. Podle vyjádření předsedy ČMFS Mokrého pro ČTK bude na nadcházejícím zasedání VV několik jeho členů požadovat Radovo odvolání.

Sám kouč neodstoupil, přestože bezprostředně po porážce rezignaci zvažoval. O postup na šampionát se hodlá s národním celkem porvat. V médiích se objevily spekulace o možném nástupci, nejčastěji se skloňují jména Radova předchůdce Brücknera (který nedávno skončil u rakouské reprezentace) nebo Ivana Haška, jemuž za měsíc končí smlouva v Al-Ahlí. Probleskla i varianta s angažováním impulzivního bývalého kouče Sparty Františka Straky.

Česká reprezentace je v tabulce třetí kvalifikační skupiny čtvrtá, stejně jako páté Slovinsko má osm bodů. S 13 body vedou Severní Irové, druzí Slováci ztrácejí bod a mají zápas k dobru. Třetí jsou s 10 body Poláci.

Pokud si myslíte, že Petr Rada povede fotbalovou reprezentaci i v zářijovém pokračování kvalifikace na Slovensku, můžete si vsadit v kursu 2,7. Na to, že tým bud koučovat někdo jiný, vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1.35.

Reklama