Hlavní obsah

Kohouti hostí oblíbený Manchester City, nemohou doma opět zaváhat

Jako jediní v Premier League jedinkrát prohráli, přesto jsou fotbalisté Manchesteru City až šestí. Osm z patnácti jejich zápasů totiž skončilo remízou. Ve středečním duelu se představí v Londýně, domácí Tottenham bude hájit pátou příčku. Navíc se Kohouti chtějí rehabilitovat za poslední domácí propadák.

Foto: David Gray, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu se radují s kapitánem Robbie Keanem (uprostřed) z branky.

Článek

Tottenham totiž o víkendu překvapivě prohrál se zachraňujícím se Wolverhamptonem 0:1 a druhé domácí zaváhání v řadě si nemůže dovolit. Svého středečního soka má za zády a pokud prohraje, Citizens jej přeskočí. Do sestavy by se mohli vrátit Bentley a Pavljučenko, nastoupit by měl i uzdravený Modrič. Na marodce jsou stále brankář Cudicini a Woodgate.

Manchester City ovšem v sobotu také zaváhal, v Blackburnu remizoval 3:3. V Londýně bude postrádat útočníka Bellamyho, který byl o víkendu kontroverzně vyloučen. Kotník trápí Wright-Phillipse, s kolenem stále laborují Bridge a Johnson.

V minulé sezóně Tottenham vyhrál v Manchesteru 2:1, jarní odveta v Londýně skončila rovněž vítězstvím Kohoutů 2:1. Rozhodující gól vstřelil v 86. minutě z penalty Keane. Celkové bilanci jasně dominuje Tottenham, který vyhrál 17 z 24 zápasů, z nichž čtyři skončily nerozhodně. Pokud Kohouti uspějí, oslaví jubilejní 800. domácí vítězství v nejvyšší soutěži. Citizens prohráli poslední čtyři prvoligové zápasy v Londýně, v nichž vstřelili jediný gól.

Na vítězství Tottenhamu si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Manchesteru City vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,02. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama