Hlavní obsah

Brémy hodlají zaváhání z Evropské ligy odčinit proti Leverkusenu

Neúspěchem skončilo úvodní osmifinále Evropské ligy pro fotbalisty Werderu Brémy. Německý klub prohrál v Enschede 0:1 a v domácí odvetě bude dohánět manko. Ještě předtím ale přivítá Leverkusen, který hájí vedení před dotírajícím Bayernem Mnichov. Ten v sobotu jen remizoval v Norimberku, Leverkusenu tak stačí bod k návratu na první příčku.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Radost fotbalistů Werderu Brémy - ilustrační foto

Článek

Brémy byly před víkendem v tabulce šesté, na pohárové příčky ztrácely dva body. Werder se může spolehnout na produktivní ofenzívu, jen Leverkusen a Bayern (oba 48) vstřelily více gólů než Brémy (44). Po špatném startu roku 2010 a třech porážkách se svěřenci trenéra Schaafa sebrali a třikrát v řadě v lize zvítězili. Naposledy nad slabým Hannoverem 5:1, čtyři góly padly ještě před přestávkou.

Leverkusen minulý týden uhájil bundesligové vedení, Bayern měl ale stejně bodů a o jediný gól horší skóre. Po překvapivé remíze v Bochumi svěřenci trenéra Heynckese minulou sobotu porazili mistrovský Wolfsburg 2:1. Bayer poslal do vedení Reinhartz, vlastním gólem upravil na 2:0 Lenz. Vlci dokázali jen v závěru snížit bosenským kanonýrem Džekem.

Na podzim se oba celky rozešly po bezgólové remíze. Z posledních devíti vzájemných zápasů Leverkusen vyhrál jediný, bylo to ale při posledním měření v Brémách na podzim 2008.

Na vítězství Brém si můžete vsadit v kursu 2,26, na výhru Leverkusenu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,09. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,14.

Reklama