Hlavní obsah

Schalke se v derby utká s Dortmundem, hodlá odčinit porážku ve Wolfsburgu

Soubojem dvou pronásledovatelů Leverkusenu a Bayernu odstartuje v pátek 24. kola bundesligy. Fotbalisté třetího Schalke v derby přivítají Dortmund a budou chtít odčinit nedělní z Wolfsburgu. V tabulce pátý Dortmund na svého tradičního soka ztrácí šest bodů, naposledy rozstřílel Hannover.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke 04

Článek

Schalke v neděli vedlo na hřišti mistrovského Wolfsburgu po trefě Kurányiho, v závěru se ale dvakrát prosadil Brazilec Grafite a zkazil tak hostujícímu kouči Magathovi návrat na stadión, kde loni slavil překvapivý triumf. Schalke se pyšní precizní defenzívou, ve 22 zápasech inkasovalo jen 15 branek. To je nejlepší bilance v soutěži.

Dortmund neměl naposledy potíže s trápícím se Hannoverem, vítězství 4:1 ale potvrzoval až dvěma góly v závěrečné čtvrthodině. Předtím ale svěřenci trenéra Knoppa prohráli tři zápasy v řadě a ztratili kontakt s nejužším čelem tabulky.

Na konci září Schalke vyhrálo v Dortmundu 1:0, jediný gól vypjatého derby vstřelil v 31. minutě Jefferson Farfán.

Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 2,03, na výhru Dortmundu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,82. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,08.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama